Web stranica Tužilaštva BiH ne podržava Internet Explorer verzije 7 u potpunosti.

Preporučujemo nadogradnju na Internet Explorer, Google Chrome, ili Firefox.

Ako koristite Internet explorer 9 ili više isključite "Compatibility View".

срп  bos  hrv  eng

Тужилаштво Босне и Херцеговине

Вијести

Саопштење за јавност

22.10.2021. 13:19
Пуна подршка руководства ВСТС-а БиХ новоименованом вршиоцу дужности главног тужиоца и Тужилаштву БиХ  
  • Саопштење за јавност
  • Саопштење за јавност
  • Саопштење за јавност

(Сарајево, 22. октобар 2021. године) – Предсједништво Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине (ВСТС БиХ) у саставу Халил Лагумџија, предсједник, Биљана Симеуновић и Санела Горушановић Бутиган, потпредсједнице и Санин Богунић, стални члан, те чланица ВСТС-а БиХ и предсједавајућа Сталне комисије за квалитет и ефикасност рада тужилаштава Жељка Радовић и директор Секретаријата ВСТВ-а БиХ Адмир Суљагић одржали су данас састанак са новоименованим вршиоцем дужности главног тужиоца Тужилаштва Босне и Херцеговине (БиХ) Миланком Кајганићем.

На састанку је истакнута пуна подршка раду Тужилаштва БиХ и његовом новоименованом вршиоцу дужности главног тужиоца у циљу подизања квалитета рада овог тужилаштва на највиши могући ниво.

Учесници састанка су констатовали да је тренутна друштвена ситуација компликована и да велика одговорност лежи на руководиоцима правосудних институција у смислу нормализације ситуације кроз сарадњу и комуникацију свих релевантних институција.

У разговору је наглашена потреба за ефикасним процесуирањем предмета организованог криминала и корупције те предмета ратних злочина у складу са Ревидираном стратегијом за рад на овим предметима.

Такође је речено да се Систем за аутоматско управљање предметима у овом тужилаштву треба успоставити у пуном капацитету и да надлежне службе Секретаријата ВСТС-а БиХ стоје на располагању за техничку подршку.

Пуна сарадња и координација са полицијским агенцијама у циљу успјешног процесуирања кривичних дјела истакнута је као једна од приоритетних активности.

На састанку је, такође, разговарано и о активностима Секретаријата ВСТС-а БиХ у вези стратешког планирања рада и буџетском пројицирању овог Тужилаштва у сарадњи са ВСТС-ом БиХ те о сарадњи на пројектима и иницијативи да се на најоптималнији начин одреди унутрашња структура институције у циљу квалитетне подршке раду тужилаца у Тужилаштву БиХ.

За почетак наредне седмице, најављен је састанак предсједника ВСТС-а БиХ и руководства највиших правосудних институција на нивоу Босне и Херцеговине. 

У контексту квалитетног рада и функционисања правосудног система, на крају састанака предсједник ВСТС-а БиХ Халил Лагумџија је нагласио да је ВСТС БиХ мјесто гдје се о свим проблемима у раду правосудних институција може отворено и искрено разговарати и тражити подршка од ВСТС-а БиХ у њиховом рјешавању.


*напомена о начелу презумпције невиности

Поштовани представници медија, молимо вас да приликом преношења вијести имате у виду да лица, на која се односе вијести и информације из Тужилаштва БиХ, имају статус осумњичених или оптужених лица. Подсјећамо на начело презумпције невиности које дефинише да се нико не може сматрати кривим док му се кривица не докаже правоснажном пресудом.

Штампај      Пошаљи пријатељу

Видео

Архива

Други о нама - ПРЕС

Архива

НОВА ЗГРАДА ТУЖИЛАШТВА БиХ

 

ИЗГРАДЊА И РЕКОНСТРУКЦИЈА НОВЕ ЗГРАДЕ ЗА СМЈЕШТАЈ КАПАЦИТЕТА ТУЖИЛАШТВА БИХ

Фото галерија

11. 2021.
П У С Ч П С Н
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
29.11.2021. - НА ПОДРУЧЈУ ДОБОЈА ТОКОМ ЕКСХУМАЦИЈЕ ПРОНАЂЕНИ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ
26.11.2021. - ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА У ПРЕДМЕТУ ВИСОКЕ КОРУПЦИЈЕ ПРОТИВ НЕКАДАШЊЕГ МИНИСТРА ОДБРАНЕ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ
24.11.2021. - ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ДВА ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНА ЗА НЕОВЛАШТЕНИ МЕЂУНАРОДНИ ПРОМЕТ ОПОЈНЕ ДРОГЕ

Контакт

АДРЕСА ТУЖИЛАШТВА БИХ
Краљице Јелене 88
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел: +387 (0) 33 707 200
Факс: +387 (0) 33 707 463
info@tuzilastvobih.gov.ba

Служба за информисање јавности
Телефон: +387 (0)33 483 751
Факс: +387 (0) 33 707 463

РАД СА СТРАНКАМА