Web stranica Tužilaštva BiH ne podržava Internet Explorer verzije 7 u potpunosti.

Preporučujemo nadogradnju na Internet Explorer, Google Chrome, ili Firefox.

Ako koristite Internet explorer 9 ili više isključite "Compatibility View".

bos  hrv  срп  eng

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine

Vijesti

GLAVNI TUŽILAC SE SASTAO SA PREDSTAVNICIMA CIVIPOL-a U BiH

30.01.2024. 14:36
U Tužilaštvu BiH održan je sastanak glavnog tužioca Tužilaštva BiH, Milanka Kajganića i zvaničnika Tužilaštva BiH, sa predstavnicima organizacije CIVIPOL koju je vodio g. Jean-Philippe Verne, projekt menadžer. Sastanak su inicirali predstavnici Ambasade Francuske u Sarajevu, Ureda za unutrašnju sigurnost, predvođeni od strane g. Philippea Gangloffa, pukovnika Nacionalne žandarmerije i atašea za unutrašnju sigurnost.  
  • GLAVNI TUŽILAC SE SASTAO SA PREDSTAVNICIMA CIVIPOL-a U BiH
  • GLAVNI TUŽILAC SE SASTAO SA PREDSTAVNICIMA CIVIPOL-a U BiH
  • GLAVNI TUŽILAC SE SASTAO SA PREDSTAVNICIMA CIVIPOL-a U BiH
  • GLAVNI TUŽILAC SE SASTAO SA PREDSTAVNICIMA CIVIPOL-a U BiH
  • GLAVNI TUŽILAC SE SASTAO SA PREDSTAVNICIMA CIVIPOL-a U BiH
  • GLAVNI TUŽILAC SE SASTAO SA PREDSTAVNICIMA CIVIPOL-a U BiH

Organizacija CIVIPOL, koja djeluje pod pokroviteljstvom Ministarstva unutrašnjih poslova R Francuske, prisutna je u više od 80 zemalja svijeta, a provodi aktivnosti koje su usmjerene na jačanje saradnje agencija za provođenje zakona, specijalističke edukacije u raznim oblastima borbe protiv teških i organizovanih oblika kriminala, kao i razmjenu iskustava između agencija za provođenje zakona.

 

Glavni tužilac je upoznao predstavnike CIVIPOL-a sa aktivnostima Tužilaštva BiH na polju regionalne i međunarodne saradnje tužilačkih institucija, kao i činjenicom da tužilaštvo sudjeluje u većem broju zajedničkih operacija sa tužilačkim institucijama i partnerskim agencijama za provođenje zakona u zemljama regiona, kao i zemljama Evropske unije i svijeta.

 

Centralna tema sastanka odnosila se na borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija, te je glavni tužilac upoznao predstavnike CIVIPOL-a sa aktivnostima tužilaštva i Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i organizovane ilegalne imigracije, a zvaničnici CIVIPOL-a istakli su da Francuska, kao zemlja visoke migracijske prisutnosti i rizika, ima rješenja koja koristi u praksi u ovoj oblasti a koja mogu biti od koristi i BiH, te će u narednom periodu biti organizovana razmjena iskustava sa ekspertima iz Francuske u oblasti borbe protiv ilegalnih migracija.

 

Na sastanku je razgovarao o projektima i aktivnostima koje će CIVIPOL provoditi u narednom periodu, te mogućnostima sudjelovanja Tužilaštva BiH u navedenim aktivnostima, prvenstveno na polju specijalističkih edukacija predstavnika tužilaštava i agencija za provođenje zakona.

 

Posjeta je realizovana u okviru projekta EU4FAST-WB koji se na području Zapadnog Balkana provodi od strane četiri partnera: GIZ, CIVIPOL, CILC i Ministarstva unutrašnjih poslova Italije.

 

 

 


*napomena o načelu presumpcije nevinosti

Poštovani predstavnici medija, molimo vas da prilikom prenošenja vijesti imate u vidu da osobe, na koje se odnose vijesti i informacije iz Tužilaštva BiH, imaju status osumnjičenih ili optuženih osoba. Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti koje definiše da se niko ne može smatrati krivim dok mu se krivica ne dokaže pravosnažnom presudom.

Štampaj      Pošalji prijatelju

Video

Arhiva

Drugi o nama - PRESS

Arhiva

NOVA ZGRADA TUŽILAŠTVA BIH

SVEČANO OTVARANJE NADOGRAĐENE I ADAPTIRANE ZGRADE TUŽILAŠTVA BIH


Foto galerija

04. 2024.
P U S Č P S N
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
26.04.2024. -  PRIJEDLOG PRITVORA ZA DRŽAVLJANINA R TURSKE OSUMNJIČENOG ZA KRIJUMČARENJE MIGRANATA
26.04.2024. - PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ARMINA BUREIĆA ZBOG KRIJUMČARENJA STRANIH DRŽAVLJANA
26.04.2024. - GLAVNI TUŽILAC SE SASTAO SA AMBASADORICOM KRALJEVINE ŠPANIJE

Kontakt

ADRESA TUŽILAŠTVA BIH
Kraljice Jelene 88
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel: +387 (0)33 483 700 
Fax: +387 (0)33 483 840
info@tuzilastvobih.gov.ba

Ured za informisanje javnosti
Telefon: +387 (0)33 483 751
Fax: +387 (0)33 483 840

RAD SA STRANKAMA