Web stranica Tužilaštva BiH ne podržava Internet Explorer verzije 7 u potpunosti.

Preporučujemo nadogradnju na Internet Explorer, Google Chrome, ili Firefox.

Ako koristite Internet explorer 9 ili više isključite "Compatibility View".

hrv  bos  срп  eng

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine

Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ TBiH SASTAO SE SA VELEPOSLANIKOM REPUBLIKE AUSTRIJE

30.04.2013. 13:41
Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović, sa svojim suradnicima, sastao se sa veleposlanikom Republike Austrije u BiH, Nj.E. Donatusom Kockom.
  • GLAVNI TUŽITELJ TBiH SASTAO SE SA VELEPOSLANIKOM REPUBLIKE AUSTRIJE
  • GLAVNI TUŽITELJ TBiH SASTAO SE SA VELEPOSLANIKOM REPUBLIKE AUSTRIJE
  • GLAVNI TUŽITELJ TBiH SASTAO SE SA VELEPOSLANIKOM REPUBLIKE AUSTRIJE
  • GLAVNI TUŽITELJ TBiH SASTAO SE SA VELEPOSLANIKOM REPUBLIKE AUSTRIJE
  • GLAVNI TUŽITELJ TBiH SASTAO SE SA VELEPOSLANIKOM REPUBLIKE AUSTRIJE
  • GLAVNI TUŽITELJ TBiH SASTAO SE SA VELEPOSLANIKOM REPUBLIKE AUSTRIJE

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima i kapacitetima Tužiteljstva BiH za rad na predmetima organiziranog kriminala, korupcije i gospodarskog kriminala.

Glavni tužitelj upoznao je nazočne sa naporima Tužiteljstva BiH u radu na mnogim složenim predmetima koji se odnose na zlouporabe u velikim iznosima, te da se počinje sa procesuiranjem više predmeta koji se odnose na kaznena djela korupcije, koji će biti jedan od prioriteta u radu Tužiteljstva BiH.

Tužitelj Salihović je istakao da je Tužiteljstvo BiH odlučno da se suprotstavi korupciji i da radi na uspostavi vladavine prava, te da na ovom putu neće biti nedodirljivih.

Na sastanku je razgovarano i o dešavanjima vezanim za Hypo Alpe-Adria banku u Bosni i Hercegovini, pri čemu je glavni tužitelj upoznao nazočne da Tužiteljstvo prati procesuiranje ovog predmeta pred entitetskim pravosuđem te da je Tužiteljstvo BiH zatražilo, i sredinom ovog mjeseca od Federalnog tužiteljstva zaprimilo, dio predmeta koji se odnosi na Hypo Alpe-Adria banku.

U narednom razdoblju će Federalna uprava policije dostaviti dokumentaciju koja se odnosi na ovaj predmet.

Glavni tužitelj je istakao da će ovaj predmet biti razmatran kao prioritetan iz razloga što se dovodi u pitanje međunarodni ugled BiH.

Također, veleposlanik je upoznao tužitelja sa uočenim pojavama određenih nezakonitih aktivnosti osoba iz BiH koje vrše prijevaru osoba, državljana BiH, koji apliciraju za radne vize i nezakonito uzimaju novac za navodno dobijanje viza, te da pravosuđe BiH treba istražiti ove nezakonite aktivnosti, a da ove osobe, osim u BiH, djeluju u više zemalja.

Predstavnici Veleposlanstva Austrije pohvalili su napore Tužiteljstva BiH u procesuiranju predmeta organiziranog kriminala i korupcije, te zaželjeli glavnom tužitelju puno uspjeha u budućem radu.

Sudionici sastanka istakli su važnost provođenja zaključaka strukturiranog dijaloga o reformi pravosuđa, a gosti iz Austrije su istakli da je jačanje suradnje tužiteljstava u regiji od ključne važnosti za učinkovito procesuiranje predmeta ratnih zločina, organiziranog kriminala i korupcije.

Na sastanku je istaknuta i važnost jačanja suradnje između pravosuđa Austrije i BiH.

Tužitelj Salihović je istakao da se nastavljaju aktivnosti na jačanju suradnje sa tužiteljstvima u regiji, te da će 03. lipnja biti potpisan Protokol o suradnji u radu na predmetima ratnih zločina između Tužiteljstva BiH i Državnog odvjetništva Republike Hrvatske.

Sudionici sastanka istakli su da su jačanje pravosudnih institucija, neovisnost pravosuđa, uspostava vladavine prava i neovisnost izbora tužitelja ključni elementi u predstojećem procesu europskih integracija Bosne i Hercegovine, budućem privlačenju investicija u BiH te napretku i razvoju Bosne i Hercegovine.


*napomena o načelu presumpcije nevinosti

Poštovani predstavnici medija, molimo vas da prigodom prenošenja vijesti imate u vidu da osobe, na koje se odnose vijesti i informacije iz Tužiteljstva BiH, imaju status osumnjičenih ili optuženih osoba. Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti koje definira da se nitko ne može smatrati krivim dok mu se krivnja ne dokaže pravomoćnom presudom.

Ispiši      Pošalji prijatelju

Video

Arhiva

Drugi o nama - PRESS

Arhiva

NOVA ZGRADA TUŽITELJSTVA BIH

SVEČANO OTVARANJE NADOGRAĐENE I ADAPTIRANE ZGRADE TUŽITELJSTVA BIH

 



 

 

 

Foto galerija

03. 2024.
P U S Č P S N
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
27.03.2024. -
25.03.2024. - PODIGNUTA OPTUŽNICA U PREDMETU SA DOKAZIMA IZ SKY I ANOM APLIKACIJA PROTIV RADOVANA DAMJANOVIĆA (1987)
25.03.2024. - OPTUŽENI ZA TERORIZAM I SUDJELOVANJE NA STRANIM RATIŠTIMA SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU; OSUĐEN NA KAZNU OD 3 GODINE ZATVORA

Kontakt

ADRESA TUŽITELJSTVA BIH
Kraljice Jelene 88
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel: +387 (0)33 483 700 
Fax: +387 (0)33 483 840
info@tuzilastvobih.gov.ba

Ured za informiranje javnosti
Telefon: +387 (0)33 483 751
Fax: +387 (0)33 483 840

RAD SA STRANKAMA