Web stranica Tužilaštva BiH ne podržava Internet Explorer verzije 7 u potpunosti.

Preporučujemo nadogradnju na Internet Explorer, Google Chrome, ili Firefox.

Ako koristite Internet explorer 9 ili više isključite "Compatibility View".

hrv  bos  срп  eng

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine

Vijesti

SASTANAK KOORDINACIJE RAVNATELJA POLICIJSKIH AGENCIJA U BiH, V.D. GLAVNOG TUŽITELJA I TAJNIKA MINISTARSTVA SIGURNOSTI BiH ODRŽAN U KONJICU

22.02.2012. 15:36
Središnje teme sastanka odnosile su se na prezentaciju funkcioniranja novog informacionog sustava za kontrolu prelaska državne granice, funkcioniranje sustava za zakonito presretanje telekomunikacija, aktivnosti koje su provedene na sprječavanju terorističkih prijetnji, kao i analizu situacije nakon liberalizacije viznog režima za građane BiH.
  • SASTANAK KOORDINACIJE RAVNATELJA POLICIJSKIH AGENCIJA U BiH, V.D. GLAVNOG TUŽITELJA I TAJNIKA MINISTARSTVA SIGURNOSTI BiH ODRŽAN U KONJICU
  • SASTANAK KOORDINACIJE RAVNATELJA POLICIJSKIH AGENCIJA U BiH, V.D. GLAVNOG TUŽITELJA I TAJNIKA MINISTARSTVA SIGURNOSTI BiH ODRŽAN U KONJICU
  • SASTANAK KOORDINACIJE RAVNATELJA POLICIJSKIH AGENCIJA U BiH, V.D. GLAVNOG TUŽITELJA I TAJNIKA MINISTARSTVA SIGURNOSTI BiH ODRŽAN U KONJICU

U organizaciji Tužiteljstva BiH, u Konjicu je održan sastanak ravnatelja policijskih agencija u BiH, v.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH i predstavnika Ministarstva sigurnosti BiH.

Predstavnici Granične policije BiH su sudionicima sastanka prezentirali način funkcioniranja novog informacionog sustava za kontrolu prelaska državne granice (KPDG 2011), koji će u mnogim segmentima unaprijediti oblast kontrole i zaštite državnih granica Bosne i Hercegovine.

Također, razgovarano je i o nedavno održanoj konferenciji o stanju sigurnosti u Bosni i Hercegovini, kao i o mogućnostima poboljšanja koordinacije između policije i tužitelja prigodom provođenja združenih policijskih akcija u kojima sudjeluju policijski djelatnici iz više agencija u BiH. Razgovarano je i o procesu informiranja institucija BiH uključenih u sigurnosnu problematiku, o složenim istragama i predmetima koji su od važnosti za sigurnosnu situaciju u BiH.

Tijekom sastanka razgovarano je i o funkcioniranju sustava za zakonito presretanje telekomunikacija, te mogućnostima za poboljšanje učinkovitosti ovog sustava prigodom provođenja posebnih istražnih radnji prema većem broju osumnjičenih osoba.

Ravnatelj Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH je sudionike sastanka upoznao sa dogovorima policijskih agencija o aktivnostima koje će se poduzeti s ciljem koordinacije djelovanja u budućnosti, u slučaju terorističkih prijetnji ili opasnosti usmjerenih prema objektima u Sarajevu, koji su pod mjerama zaštite.

Na sastanku je također razgovarano i o situaciji vezanoj za poštivanje bezviznog režima u BiH, kao i borbi protiv pojave lažnih azilanata u zemljama EU, a predstavnik Ministarstva sigurnosti sudionike sastanka koordinacije je upoznao sa aktivnostima koje je provelo ovo ministarstvo, zajedno sa policijskim agencijama, Oružanim snagama BiH i pripadnicima EUFOR-a, u procesu otklanjanja opasnosti, pomoći ugroženom pučanstvu i savladavanju poteškoća izazvanih elementarnim nepogodama i velikim snježnim padavinama u BiH.

Predstavnici projekta ICITAP, između ostalog, sudionike sastanka upoznali su sa aktivnostima vezanim za procese obuke i edukacije policije i tužitelja.

Na redovitim sastancima koordinacije direktora policijskih agencija i glavnog tužitelja sudjeluju:

- v.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH,

- ravnatelj Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH,

- zamjenik ravnatelja Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA,

- ravnatelj Granične policije BiH,

- ravnatelj Službe za poslove sa strancima BiH,

- tajnik Ministarstva sigurnosti BiH,

- ravnatelj Federalne uprave policije MUP-a FBiH,

- ravnatelj Policije MUP-a RS,

- šef Policije Brčko distrikta BiH,

- predstavnik policijskih komesara kantonalnih MUP-ova u FBiH,

- šef Misije EUPM-a ili dužnosnici EUPM-a,

- predstavnici Veleposlanstva SAD-a u BiH i predstavnici projekta ICITAP.

Sastancima koordinacije direktora policije i glavnog tužitelja se, po potrebi, u radu priključuju i predstavnici ostalih policijskih, sigurnosnih i pravosudnih agencija u BiH.

Organizaciju sastanaka, po sistemu rotacije, preuzimaju ravnatelji i čelni dužnosnici institucija uključenih u koordinaciju.

Domaćin sastanka u Konjicu bilo je Tužiteljstvo BiH.


*napomena o načelu presumpcije nevinosti

Poštovani predstavnici medija, molimo vas da prigodom prenošenja vijesti imate u vidu da osobe, na koje se odnose vijesti i informacije iz Tužiteljstva BiH, imaju status osumnjičenih ili optuženih osoba. Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti koje definira da se nitko ne može smatrati krivim dok mu se krivnja ne dokaže pravomoćnom presudom.

Ispiši      Pošalji prijatelju

Video

Arhiva

Drugi o nama - PRESS

Arhiva

NOVA ZGRADA TUŽITELJSTVA BIH

SVEČANO OTVARANJE NADOGRAĐENE I ADAPTIRANE ZGRADE TUŽITELJSTVA BIH

 



 

 

 

Foto galerija

03. 2024.
P U S Č P S N
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
27.03.2024. -
25.03.2024. - PODIGNUTA OPTUŽNICA U PREDMETU SA DOKAZIMA IZ SKY I ANOM APLIKACIJA PROTIV RADOVANA DAMJANOVIĆA (1987)
25.03.2024. - OPTUŽENI ZA TERORIZAM I SUDJELOVANJE NA STRANIM RATIŠTIMA SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU; OSUĐEN NA KAZNU OD 3 GODINE ZATVORA

Kontakt

ADRESA TUŽITELJSTVA BIH
Kraljice Jelene 88
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel: +387 (0)33 483 700 
Fax: +387 (0)33 483 840
info@tuzilastvobih.gov.ba

Ured za informiranje javnosti
Telefon: +387 (0)33 483 751
Fax: +387 (0)33 483 840

RAD SA STRANKAMA