Web stranica Tužilaštva BiH ne podržava Internet Explorer verzije 7 u potpunosti.

Preporučujemo nadogradnju na Internet Explorer, Google Chrome, ili Firefox.

Ako koristite Internet explorer 9 ili više isključite "Compatibility View".

bos  hrv  срп  eng

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine

Vijesti

ODRŽAN SASTANAK UDARNE GRUPE I MREŽE SPECIJALIZOVANIH TUŽILACA I ISTRAŽILACA ZA BORBU PROTIV TRGOVINE LJUDIMA

31.03.2021. 16:32
Glavna tužiteljica Gordana Tadić predsjedavala je sastankom koji je radi pandemijskih mjera održan putem video-konferencije, a centralne teme odnosile su se na najaktuelnija dešavanja i djelovanja agencija i institucija za provođenje zakona u ovoj oblasti.  
  • ODRŽAN SASTANAK UDARNE GRUPE I MREŽE SPECIJALIZOVANIH TUŽILACA I ISTRAŽILACA ZA BORBU PROTIV TRGOVINE LJUDIMA
  • ODRŽAN SASTANAK UDARNE GRUPE I MREŽE SPECIJALIZOVANIH TUŽILACA I ISTRAŽILACA ZA BORBU PROTIV TRGOVINE LJUDIMA
  • ODRŽAN SASTANAK UDARNE GRUPE I MREŽE SPECIJALIZOVANIH TUŽILACA I ISTRAŽILACA ZA BORBU PROTIV TRGOVINE LJUDIMA
  • ODRŽAN SASTANAK UDARNE GRUPE I MREŽE SPECIJALIZOVANIH TUŽILACA I ISTRAŽILACA ZA BORBU PROTIV TRGOVINE LJUDIMA

Sastanak Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i organizirane ilegalne imigracije, kao i Mreže specijalizovanih tužilaca i istražilaca za borbu protiv trgovine ljudima, održan je putem video-konferencije, a na sastanku su sudjelovali zvaničnici iz pravosudnih, policijskih, sigurnosnih i agencija za provođenju zakona sa nivoa države Bosne i Hercegovine, oba entiteta i Brčko distrikta BiH, kao i predstavnici međunarodnih institucija koje su uključene u borbu protiv trgovine ljudima.

Centralne teme sastanka odnosile su se na redovno izvještavanje i razmatranje zajedničkih aktivnosti u oblasti borbe protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija, kao i zajednički rad i plan aktivnosti institucija u borbi protiv ove vrste krivičnih djela.

Na sastanku je zaključeno da je došlo do napretka u procesuiranju krivičnih djela trgovine ljudima, a o čemu su izvijestili članovi Udarne grupe i državni koordinator za borbu protiv trgovine ljudima i član Udarne grupe, Samir Rizvo, koji je upoznao sudionike sastanka da su formirani koordinacioni timovi za borbu protiv trgovine ljudima na svim nivoima u Bosni i Hercegovini. 

Iako su do sada ostvareni određeni pomaci u ostvarivanju rezultata u borbi protiv trgovine ljudima, potrebno je i dalje intenzivirati rad u ovoj oblasti u cilju zaštite žrtava, kao posebno ranjive populacije. Također  je potrebno nastaviti sa edukacijama, posebno u oblasti identifikovanja elemenata trgovine ljudima u okviru krivičnih djela krijumčarenja ljudi.

Aktivan i kontinuiran rad Udarne grupe i Mreže u vrijeme otežanih aktivnosti zbog pandemije Covid 19, izuzetno je važan kao doprinos borbi protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija kao bitnog segmenta u ostvarivanju vladavine prava, u čemu pomoć i podršku pruža i međunarodna zajednica.

 

 


*napomena o načelu presumpcije nevinosti

Poštovani predstavnici medija, molimo vas da prilikom prenošenja vijesti imate u vidu da osobe, na koje se odnose vijesti i informacije iz Tužilaštva BiH, imaju status osumnjičenih ili optuženih osoba. Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti koje definiše da se niko ne može smatrati krivim dok mu se krivica ne dokaže pravosnažnom presudom.

Štampaj      Pošalji prijatelju

Video

Arhiva

Drugi o nama - PRESS

Arhiva

NOVA ZGRADA TUŽILAŠTVA BIH

IZGRADNJA I REKONSTRUKCIJА NOVE ZGRADE ZA SMJEŠTAJ KAPACITETA TUŽILAŠTVA BIH

Foto galerija

04. 2021.
P U S Č P S N
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
 
16.04.2021. - GLAVNA TUŽITELJICA GORDANA TADIĆ SUDJELOVALA NA SASTANKU AMBASADORA I PREDSTAVNIKA MEĐUNARODNIH ORGANIZACIJA SA ČLANOVIMA RADNE GRUPE ZA UNAPREĐENJE REZULTATA PROCESA REVIZIJE NA DRŽAVNOM NIVOU
14.04.2021. - PRIJEDLOG PRITVORA ZA DRŽAVLJANINA AFGANISTANA LIŠENOG SLOBODE U OPERACIJI KODNOG NAZIVA “FAST”
14.04.2021. - TUŽILAŠTVO BiH PREUZELO PREDMETE DAVIDA DRAGIČEVIĆA

Kontakt

ADRESA TUŽILAŠTVA BIH
Kraljice Jelene 88
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel: +387 (0)33 707 200
Fax: +387 (0) 33 707 463
info@tuzilastvobih.gov.ba

Ured za informisanje javnosti
Telefon: +387 (0)33 483 751
Fax: +387 (0)33 707 463

RAD SA STRANKAMA