Vijesti

PREGLED VAŽNIJIH AKTIVNOSTI ZA TJEDAN OD 23.9. DO 27.9.2024. GODINE

27.09.2024. 13:22

U nastavku pogledajte pregled važnijih aktivnosti za tjedan od 23.09. do 27.09.2024. godine.   

 

PREDLOŽEN PRITVOR ZA OSUMNJIČENOG JASIM ABDULKADIRA*

Tužiteljstvo BiH uputilo je prijedlog za određivanje mjere pritvora za Jasim Abdulkadira, rođenog 1979. godine u Alepu, državljanina Sirije i R Turske. Pritvor je predložen iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točka a) ZKP-a BiH.

Navedeni osumnjičeni se tereti za kazneno djelo krijumčarenje osoba iz članka 189. KZ-a BiH.


GLAVNI TUŽITELJ SASTAO SE SA DUŽNOSNICIMA GLAVNOG INSPEKTORATA OS BiH


Na sastanku je razgovarano o zajedničkoj suradnji dviju institucija u jačanju vladavine prava, borbi protiv nezakonitosti i procesuiranju počinjenih kaznenih djela.

Istaknuta je potreba suradnje u borbi protiv korupcije, terorizma, zlouporaba u procesima javnih nabava, kao i poštivanju odredbi Zakona o ravnopravnosti spolova i sprječavanju i sankcioniranju pojava povezanih sa izazivanjem rasne, nacionalne ili vjerske mržnje ili netrpeljivosti.

Također, razgovarano je i o suradnji u procesuiranju kaznenih djela protiv oružanih snaga, a koja su u nadležnosti Tužiteljstva BiH.


PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ZELJKOVIĆ RADENKA zv. RADA* ZBOG KRIVIČNOG DJELA POMOĆ UČINITELJU POSLIJE UČINJENOG KAZNENOG DJELA IZ ČLANKA 232. STAVAK 3. U SVEZI SA STAVKOM 1. KZ-a BiH I KRIVOTVORENJE ISPRAVE IZ ČLANKA 347. STAVAK 1. KZ-a RS


Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv Zeljković Radenka, zv. „Rada“, rođenog 1974. godine u Banja Luci, državljanin BiH, jer postoji osnovana sumnja da je učinio kazneno djelo pomoć učinitelju poslije učinjenog kaznenog djela iz članka 232. stavak 3. u svezi sa stavkom 1. KZ-a BiH i krivotvorenje isprave iz članka 347. stavak 1. KZ-a RS.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba