Вијести

ПРЕГЛЕД ВАЖНИЈИХ АКТИВНОСТИ ЗА СЕДМИЦУ ОД 09.09. ДО 13.09.2024. ГОДИНЕ

13.09.2024. 13:38

У наставку погледајте преглед важнијих активности за седмицу од 09.09. до 13.09.2024. године.          

 


РАДНА СТУДИЈСКА ПОСЈЕТА


Тужиоци и стручно особље Одсјека за кријумчарење људи и трговину људима и Одјела за истраге и подршку свједоцима Тужилаштва БиХ су, на позив тужилаштва и  полиције Аустрије, у оквиру пројектних активности EU4FAST-а, реализовали радну посјету колегама у граду Eisenstadt.

Циљ посјете био је развијање и унапређење постојећих модалитета сарадње у оквиру успоставе заједничких истражних тимова између БиХ и Аустрије, али и развијање нових модалитета у настојању спречавања илегалних миграција и процесуирања криминалних група за кријумчарење миграната које дјелују на простору Западног Балкана и Аустрије.



ПРЕДЛОЖЕНО ПРОДУЖЕЊЕ МЈЕРЕ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНЕ БЕГАНОВИЋ ИЗЕТА* И ДР.

Тужилаштво Босне и Херцеговине упутило је приједлог за продужење мјере притвора за још два мјесеца према осумњиченим Бегановић Изету (1953), Келеција Аднану (1983) из Бања Луке и Кеврић Садику (1960) из Брчко дистрикта БиХ, држављане БиХ. Терете се за кривично дјело организирани криминал из члана 250. КЗ-а БиХ, у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. КЗ-а БиХ.

Продужење притвора је предложено из притворских разлога прописаних у члану 132. став 1. тачке а) и б)  ЗКП-а БиХ.



ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА НЕОВЛАШТЕНИ МЕЂУНАРОДНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИХ ДРОГА*


Према Суду БиХ упућен је приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог Антониа Антића (1987) рођеног у Загребу, држављанина Р Хрватске, из разлога описаних у члану 132. тачка а) ЗКП-а БиХ. Осумњичен је за кривично дјело неовлаштеног промета опојним дрогама из члана 195. Кривичног закона БиХ.


 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba