Vijesti

PREGLED VAŽNIJIH AKTIVNOSTI ZA TJEDAN OD 09.09. DO 13.09.2024. GODINE

13.09.2024. 13:38

U nastavku pogledajte pregled važnijih aktivnosti za tjedan od 09.09. do 13.09.2024. godine.          

 

 

RADNA STUDIJSKA POSJETA

Tužitelji i stručno osoblje Odsjeka za krijumčarenje ljudi i trgovinu ljudima i Odjela za istrage i podršku svjedocima Tužiteljstva BiH su, na poziv tužiteljstva i  policije Austrije, u okviru projektnih aktivnosti EU4FAST-a, realizirali radnu posjetu kolegama u gradu Eisenstadt.

Cilj posjete bio je razvijanje i unaprjeđenje postojećih modaliteta suradnje u okviru uspostave zajedničkih istražnih timova između BiH i Austrije, ali i razvijanje novih modaliteta u nastojanju sprječavanja ilegalnih migracija i procesuiranja kriminalnih skupina za krijumčarenje migranata koje djeluju na prostoru Zapadnog Balkana i Austrije.



PREDLOŽENO PRODULJENJE MJERE PRITVORA ZA OSUMNJIČENE BEGANOVIĆ IZETA* I DR.


Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine uputilo je prijedlog za produljenje mjere pritvora za još dva mjeseca prema osumnjičenim Beganović Izetu (1953), Kelecija Adnanu (1983) iz Banja Luke i Kevrić Sadiku (1960) iz Brčko distrikta BiH, državljane BiH. Terete se za kazneno djelo organizirani kriminal iz članka 250. KZ-a BiH, u svezi sa kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. KZ-a BiH.

Produljenje pritvora je predloženo iz pritvorskih razloga propisanih u članku 132. stavak 1. točke a) i b)  ZKP-a BiH.



PREDLOŽEN PRITVOR ZA OSUMNJIČENOG ZA NEOVLAŠTENI MEĐUNARODNI PROMET OPOJNIH DROGA*

Prema Sudu BiH upućen je prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Antonia Antića (1987) rođenog u Zagrebu, državljanina R Hrvatske, iz razloga opisanih u članku 132. točka a) ZKP-a BiH. Osumnjičen je za kazneno djelo neovlaštenog prometa opojnim drogama iz članka 195. Kaznenog zakona BiH.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba