Вијести

ПРЕГЛЕД ВАЖНИЈИХ АКТИВНОСТИ ЗА СЕДМИЦУ ОД 26.8. ДО 30.8.2024. ГОДИНЕ

30.08.2024. 14:46

У наставку погледајте преглед важнијих активности за седмицу од 26.08. до 30.08.2024. године.    

 

 

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ OZDEMIR BATUHAN*

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Ozdemir Batuhan, рођеног 1999. године у мјесту Denizli, Р Турска, држављанина Р Турске, налази се у притвору, а који се терети да је радњама описаним у оптужници починио кривично дјело кријумчарење лица из члана 189. став 4. у вези става 1. КЗ-а БиХ, а све у вези са чланом 26. и 29. истог Закона.




ПРЕДЛОЖЕНЕ МЈЕРЕ ЗАБРАНЕ ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО КРИЈУМЧАРЕЊА*


Дежурни тужилац Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјера забране за осумњиченог Божић Драгана, рођеног 1988. године, држављанина Р Србије. Предложене су мјере забране из члана 126. став 1. и 2. и члана 132а. став 1. тачка д) ЗКП-а БиХ. Осумњичени је под истрагом јер је дана 24.8., приликом контроле у околини Бијељине, утврђено да исти превози већу количину компјутерске опреме без потебне царинске документације те се сумњичи да је починио кривично дјело – кријумчарење из члана 214. став 1. КЗ-а БиХ.



ДЕЖУРНИ ТУЖИЛАЦ ИЗАШАО НА УВИЂАЈ ПОВОДОМ ПАДА ХЕЛИКОПТЕРА ОС БиХ


Дана 28.8. Тужилаштво БиХ обавијештено је од ПУ Коњиц о паду хеликоптера ОС БиХ на локалитету Бутуровић Поља. Дежурни тужилац упутио се на мјесто догађаја гдје ће се предузети сви потребни кораци, као и увиђај, након чега ће бити познато више информација.




ИЗВРШЕН ПРОЦЕС ЕКСХУМАЦИЈЕ У БРАТУНЦУ


На локалитету Бљечева, општина Братунац, 27. и 28.08. извршена је ексхумација по захтјеву Тужилаштва БиХ и наредби Суда БиХ. На наведеном локалитету нису пронађени посмртни остаци.




ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА НЕОВЛАШТЕНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИХ ДРОГА*

Дежурни тужилац упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог Халиловић Ахмеда, рођеног 1997. године, из разлога описаних у члану 132. тачка в) ЗКП-а БиХ. Наведеног осумњиченог тужилаштву су предали припадници ФУП-а а осумњичен је за кривично дјело неовлаштеног промета опојним дрогама из члана 195. Кривичног закона БиХ.






 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba