Вијести

ПРЕГЛЕД ВАЖНИЈИХ АКТИВНОСТИ ЗА СЕДМИЦУ ОД 19.08. ДО 23.08.2024. ГОДИНЕ

23.08.2024. 13:16

У наставку погледајте преглед важнијих активности за седмицу од 19.08. до 23.08.2024. године.  

 

 

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ОМЕРОВИЋ ФАДИЛА* И ДР.

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Омеровић Фадила (1970), Грахић Алмедина (1983) и Ђулић Адила (1980) из Зворника, држављана БиХ, који се терете да су радњама описаним у оптужници починили кривично дјело изборна превара из члана 154. у вези са чланом 29. КЗ-а БиХ.




ДЕЖУРНИ ТУЖИЛАЦ ТУЖИЛАШТВА БиХ НАЛОЖИО ПРОВОЂЕЊЕ ПОТРЕБНИХ ИСТРАЖНИХ РАДЊИ ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА МИГРАНАТА ПРЕКО РИЈЕКЕ ДРИНЕ СА СМРТНИМ ПОСЉЕДИЦАМА

Поступајући у оквиру 24-часовне дежуре, тужилац Тужилаштва БиХ запримио је информацију од припадника Граничне полиције БиХ да су  на подручју Братунца, приликом обављања редовних активности, евидентирали догађај у којем су непозната лица са подручја Р Србије у БиХ покушала прокријумчарити већи број миграната, усљед чега је дошло до превртања чамца на ријеци Дрини, група мигранта испливала је на обалу, а тијела више мигранта извучена су из ријеке.

По налогу и упутама дежурног тужиоца припадници Граничне полиције БиХ, заједно са другим надлежним полицијским структурама, предузимају мјере и радње из своје надлежности, а све с циљем прикупљања чињеница о наведеном догађају и достављања извјештаја о почињеном кривичном дјелу.



ЗАМЈЕНИЦИ ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА ТУЖИЛАШТВА БиХ ПОЛОЖИЛИ ЗАКЛЕТВУ У ВСТС-у БиХ

Након именовања на дужност замјеника главног тужиоца Тужилаштва БиХ, Младен Фуртула и Џермин Пашић, у просторијама Високог судског и тужилачког савјета БиХ потписали су свечану изјаву поводом преузимања дужности.
Новоименовани замјеници ће ступити на дужност 26.08.2024. године.





ИЗАБРАН ПРЕДСТАВНИК ТУЖИЛАШТВА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ У ВСТС-у БиХ

Тужитељка Бојана Јоловић изабрана је за члана Високог судског и тужилачког савјета БиХ из реда тужилаца Тужилаштва Босне и Херцеговине умјесто досадашње представнице, тужитељке Биљане Симеуновић, којој истиче мандат.

Новоименована представница Тужилаштва БиХ ступиће на дужност почетком мјесеца новембра текуће године.  


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba