Vijesti

PREGLED VAŽNIJIH AKTIVNOSTI ZA TJEDAN OD 19.08. DO 23.08.2024. GODINE

23.08.2024. 13:16

U nastavku pogledajte pregled važnijih aktivnosti za tjedan od 19.08. do 23.08.2024. godine.  

 

 

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV OMEROVIĆ FADILA* I DR.

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv Omerović Fadila (1970), Grahić Almedina (1983) i Đulić Adila (1980) iz Zvornika, državljana BiH, koji se terete da su radnjama opisanim u optužnici počinili kazneno djelo izborna prijevara iz članka 154. u svezi sa člankom 29. KZ-a BiH.




DEŽURNI TUŽITELJ TUŽITELJSTVA BiH NALOŽIO PROVEDBU POTREBNIH ISTRAŽNIH RADNJI ZBOG KRIJUMČARENJA MIGRANATA PREKO RIJEKE DRINE SA SMRTNIM POSLJEDICAMA


Postupajući u okviru 24-satne dežure, tužitelj Tužiteljstva BiH zaprimio je informaciju od pripadnika Granične policije BiH da su na području Bratunca, prigodom obavljanja redovitih aktivnosti, evidentirali događaj u kojem su nepoznate osobe sa područja R Srbije u BiH pokušale prokrijumčariti veći broj migranata, usljed čega je došlo do prevrtanja čamca na rijeci Drini, skupina migranta isplivala je na obalu, a tijela više migranta izvučena su iz rijeke.

Po nalogu i uputama dežurnog tužitelja pripadnici Granične policije BiH, zajedno sa drugim nadležnim policijskim strukturama, poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a sve s ciljem prikupljanja činjenica o navedenom događaju i dostavljanja izvješća o počinjenom kaznenom djelu.



ZAMJENICI GLAVNOG TUŽITELJA TUŽITELJSTVA BiH POLOŽILI PRISEGU U VSTV-u BiH

Nakon imenovanja na dužnost zamjenika glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, Mladen Furtula i Džermin Pašić, u prostorijama Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća BiH potpisali su svečanu izjavu povodom preuzimanja dužnosti.
Novoimenovani zamjenici će stupiti na dužnost 26.08.2024. godine.





IZABRAN PREDSTAVNIK TUŽITLJSTVA BOSNE I HERCEGOVINE U VSTV-u BiH


Tužiteljica Bojana Jolović izabrana je za člana Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća BiH iz reda tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine umjesto dosadašnje predstavnice, tužiteljice Biljane Simeunović, kojoj ističe mandat.

Novoimenovana predstavnica Tužiteljstva BiH stupit će na dužnost početkom mjeseca studenog tekuće godine.  
 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba