Вијести

ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О МЕЂУСОБНОЈ САРАДЊИ ТУЖИЛАШТВА БиХ И ВРХОВНОГ ДРЖАВНОГ ТУЖИЛАШТВА ЦРНЕ ГОРЕ

10.07.2024. 13:24

У просторијама Тужилаштва БиХ одржан је састанак главног тужиоца Миланка Кајганића и званичника Тужилаштва БиХ са делегацијом Врховног државног тужилаштва Црне Горе, у којој су били Милорад Марковић, врховни државни тужилац, Јелена Ђалетић, замјеница врховног државног тужиоца и Владимир Нововић, главни специјални тужилац.


 

ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О МЕЂУСОБНОЈ САРАДЊИ ТУЖИЛАШТВА БиХ И ВРХОВНОГ ДРЖАВНОГ ТУЖИЛАШТВА ЦРНЕ ГОРЕ

Овом приликом потписан је Протокол о међусобној сарадњи у борби против свих облика тешког криминала.
 
Овај протокол ће омогућити тужилаштвима двију земаља бржу размјену информација, вршење потребних провјера и друге облике сарадње у борби против организованог криминала и свих облика тешког криминала.
 
С обзиром са Тужилаштво БиХ и Државно тужилаштво Црне Горе раде на више предмета у којима извршење кривичних дјела има облике прекограничног и међународног криминала који обухвата лица са подручја Црне Горе и БиХ, овај Протокол ће омогућити бржу и директну сарадњу у предметима који, ради ефикасног процесуирања, захтијевају хитност у дјеловању и поступању.
 
Главни тужилац Кајганић је колегама из Црне Горе, у кратком обиласку, представио и просторије и техничке капацитете Тужилаштва БиХ.
 
Протокол ступа на снагу даном потписивања - 10.07.2024. године.
 
Подршку потписивању протокола пружио је пројекат EU4FAST.


 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba