Vijesti

POTPISAN PROTOKOL O MEĐUSOBNOJ SURADNJI TUŽITELJSTVA BiH I VRHOVNOG DRŽAVNOG TUŽILAŠTVA CRNE GORE

10.07.2024. 13:24

U prostorijama Tužiteljstva BiH održan je sastanak glavnog tužitelja Milanka Kajganića i dužnosnika Tužiteljstva BiH sa izaslanstvom Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore, u kojoj su bili Milorad Marković, vrhovni državni tužilac, Jelena Đaletić, zamjenica vrhovnog državnog tužioca i Vladimir Novović, glavni specijalni tužilac.
  

POTPISAN PROTOKOL O MEĐUSOBNOJ SURADNJI TUŽITELJSTVA BiH I VRHOVNOG DRŽAVNOG TUŽILAŠTVA CRNE GORE

 Ovom prigodom potpisan je Protokol o međusobnoj suradnji u borbi protiv svih oblika teškog kriminala.
 
Ovaj protokol će omogućiti tužiteljstvima dviju zemalja bržu razmjenu informacija, vršenje potrebnih provjera i druge oblike suradnje u borbi protiv organiziranog kriminala i svih oblika teškog kriminala.
 
S obzirom da Tužiteljstvo BiH i Državno tužilaštvo Crne Gore rade na više predmeta u kojima izvršenje kaznenih djela ima oblike prekograničnog i međunarodnog kriminala koji obuhvata osobe sa područja Crne Gore i BiH, ovaj Protokol će omogućiti bržu i izravnu suradnju u predmetima koji, radi učinkovitog procesuiranja, zahtijevaju žurnost u djelovanju i postupanju.
 
Glavni tužitelj Kajganić je kolegama iz Crne Gore, u kratkom obilasku, predstavio i prostorije i tehničke kapacitete Tužiteljstva BiH.
 
Protokol stupa na snagu danom potpisivanja - 10.07.2024. godine.
 
Potporu potpisivanju protokola pružio je projekat EU4FAST.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba