Вијести

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

09.07.2024. 13:09

Дана 08.07.2024. године, по наредби Тужилаштва БиХ лишени су слободе помоћник командира Јединице Граничне полиције Требиње, Миловић Благоје и држављанин БиХ и Хрватске, Баго Ивица, због кривичних дјела организовани криминал, недопуштен промет акцизних производа, злоупотреба положаја или овлаштења и других кривичних дјела.

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Наведену истрагу Тужилаштво БиХ проводи заједно са Министарством унутрашњих послова Републике Српске, док је у реализацију активности лишења слободе укључена Државна агенција за истраге и заштиту - SIPA.

 

Истрагом је, поред других лица, обухваћен и замјеник директора SIPA-е, Галић Зоран, због сумње у извршење кривичних дјела: примање дара и других облика користи и злоупотреба положаја или овлаштења, у периоду док је обављао дужност директора Граничне полиције БиХ.

 

Такође, постоје основи сумње да је за сада непознато лице из горе наведених институција које су укључене у истрагу, осумњиченом Галић Зорану доставило информацију о истрази и планираним мјерама и радњама против њега, чиме би починило кривично дјело повреда тајности поступка, те ће Тужилаштво БиХ, заједно са домаћим институцијама и међународним партнерима, спровести истрагу како би идентификовало и у складу са законом процесуирало наведено лице.

 

Осумњичени Галић је, након добијених информација, дана 08.07.2024. године, у поподневним часовима илегално прешао границу Босне и Херцеговине, те побјегао у Републику Хрватску гдје се и сада налази.

Истрага у овом предмету корупције високог нивоа се наставља даље, а спроводи се уз директну подршку ЕВРОПОЛ-а.

 

Главни тужилац Тужилаштва БиХ

        Миланко Кајганић

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba