Vijesti

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

09.07.2024. 13:09

Dana 08.07.2024. godine, po naredbi Tužiteljstva BiH lišeni su slobode pomoćnik komandira Jedinice Granične policije Trebinje, Milović Blagoje i državljanin BiH i Hrvatske, Bago Ivica, zbog kaznenih djela organizirani kriminal, nedopušten promet trošarinskih proizvoda, zlouporaba položaja ili ovlasti i drugih kaznenih djela.

 

 

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Navedenu istragu Tužiteljstvo BiH provodi zajedno sa Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srpske, dok je u realizaciju aktivnosti lišenja slobode uključena Državna agencija za istrage i zaštitu - SIPA.

 

Istragom je, pored drugih osoba, obuhvaćen i zamjenik ravnatelja SIPA-e, Galić Zoran, zbog sumnje u izvršenje kaznenih djela: primanje dara i drugih oblika koristi i zlouporaba položaja ili ovlasti, u razdoblju dok je obavljao dužnost ravnatelja Granične policije BiH.

 

Također, postoje osnovi sumnje da je za sada nepoznata osoba iz gore navedenih institucija koje su uključene u istragu, osumnjičenom Galić Zoranu dostavila informaciju o istrazi i planiranim mjerama i radnjama protiv njega, čime bi počiniloa kazneno djelo povreda tajnosti postupka, te će Tužiteljstvo BiH, zajedno sa domaćim institucijama i međunarodnim partnerima, provesti istragu kako bi identificiralo i sukladno zakonu procesuiralo navedenu osobu.

 

Osumnjičeni Galić je, nakon dobivenih informacija, dana 08.07.2024. godine, u popodnevnim satima ilegalno prešao granicu Bosne i Hercegovine, te pobjegao u Republiku Hrvatsku gdje se i sada nalazi.

Istraga u ovom predmetu korupcije visoke razine se nastavlja dalje, a provodi se uz izravnu potporu EUROPOL-a.

 

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH

        Milanko Kajganić

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba