Вијести

ОСУМЊИЧЕНИ У АКЦИЈИ КОДНОГ НАЗИВА “ROLEX” ПРЕДАТИ ТУЖИЛАШТВУ БиХ

12.06.2024. 10:44

Поступајућој тужитељки предати су на даље поступање осумњичени који су лишени слободе, један осумњичени синоћ, а преостали у јутарњим часовима.

 

ОСУМЊИЧЕНИ У АКЦИЈИ КОДНОГ НАЗИВА “ROLEX” ПРЕДАТИ ТУЖИЛАШТВУ БиХ

Оперативна акција у предмету кодног назива “Rolex” реализована је у сарадњи и комуникацији са структурама ЕВРОПОЛ-а, а односи се на више лица осумњичених за организовани криминал повезан са неовлаштеним међународним прометом великих количина наркотика.

 

У оквиру предмета са доказима из Sky и Аном апликација прикупљени су докази да су осумњичени, као организована криминална група, у периоду од 2019. до 2021. године вршили кријумчарење опојних дрога на подручју БиХ, Црне Горе и земаља региона.

 

Активности у предмету Тужилаштва БиХ реализовали су полицијски службеници МУП-а РС, SIPA-е и других партнерских полицијских агенција. Извршени су претреси на више локација у градовима у оба бх. ентитета, а тужилаштву је предато укупно 5 осумњичених лица.

 

Након што испита осумњичене, поступајућа тужитељка из SKY тима Тужилаштва Босне и Херцеговине донијеће одлуку о приједлогу за одређивање мјере притвора или мјера забране, као и другим истражним активностима у предмету.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba