Vijesti

OSUMNJIČENI U AKCIJI KODNOG NAZIVA “ROLEX” PREDATI TUŽILAŠTVU BiH

12.06.2024. 10:44

Postupajućoj tužiteljici predati su na dalje postupanje osumnjičeni koji su lišeni slobode, jedan osumnjičeni sinoć, a preostali u jutarnjim satima.

 

OSUMNJIČENI U AKCIJI KODNOG NAZIVA “ROLEX” PREDATI TUŽILAŠTVU BiH

Operativna akcija u predmetu kodnog naziva “Rolex” realizovana je u saradnji i komunikaciji sa strukturama EUROPOL-a, a odnosi se na više osoba osumnjičenih za organizovani kriminal povezan sa neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina narkotika.

 

U okviru predmeta sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni, kao organizovana kriminalna grupa, u periodu od 2019. do 2021. godine vršili krijumčarenje opojnih droga na području BiH, Crne Gore i zemalja regiona.

 

Aktivnosti u predmetu Tužilaštva BiH realizovali su policijski službenici MUP-a RS, SIPA-e i drugih partnerskih policijskih agencija. Izvršeni su pretresi na više lokacija u gradovima u oba bh. entiteta, a tužilaštvu je predato ukupno 5 osumnjičenih osoba.

 

Nakon što ispita osumnjičene, postupajuća tužiteljica iz SKY tima Tužilaštva Bosne i Hercegovine donijet će odluku o prijedlogu za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane, kao i drugim istražnim aktivnostima u predmetu.

 

 

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba