Вијести

ОПТУЖЕНИ РОБЕРТ ИЛИЧИЋ (1974) СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ; ОСУЂЕН НА КАЗНУ ЗАТВОРА И НОВЧАНУ КАЗНУ

10.06.2024. 10:40

Оптужени Роберт Иличић, звани  „Робац“, рођен 1974. године у Мостару, држављанин БиХ и Р Хрватске, у присуству адвоката у потпуности је признао кривицу, те закључио споразум о признању кривице са тужиоцем Тужилаштва БиХ.

 

ОПТУЖЕНИ РОБЕРТ ИЛИЧИЋ (1974) СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ; ОСУЂЕН НА КАЗНУ ЗАТВОРА И НОВЧАНУ КАЗНУ

Након потписивања споразума, у судници Суда БиХ изнесени су ставови тужилаштва и одбране поводом споразума којим је за оптуженог предложена казна затвора у трајању од једне (1) године, те споредна новчана казна у износу од 100.000 КМ, као и одузимање незаконито стечене имовинске користи у износу од 1200 КМ. 

Предложена казна у складу је са улогом и одговорношћу оптуженог у извршењу кривичног дјела, који се терети да је био припадник групе за организовани криминал која је организована ради неовлаштене производње и прометовања акцизном робом – дуванским прерађевинама на територији Босне и Херцеговине и иностранства и вршила илегалну производњу цигарета које су паковане у фалсификовану амбалажу, са лажним акцизним маркицама, складиштене и даље продаване њима познатим купцима.

Оптужени се терети да је починио кривично дјело организирани криминал из члана 250. став 2., у вези са кривичним дјелом кривотворење знакова за обиљежавање робе, мјера и тегова из члана 208. став 1., те кривично дјело недопуштена трговина из члана 212. КЗ-а БиХ.

Признањем кривице оптужени се одриче права на суђење, као и права на жалбу на пресуду коју му на основу споразума изрекне Суд БиХ.

Након разматрања споразума, Суд БиХ је прихватио споразумно признање и оптуженог осудио на наведену казну.

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba