Vijesti

OPTUŽENI ROBERT ILIČIĆ (1974) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU; OSUĐEN NA KAZNU ZATVORA I NOVČANU KAZNU

10.06.2024. 10:40

Optuženi Robert Iličić, zvani  „Robac“, rođen 1974. godine u Mostaru, državljanin BiH i R Hrvatske, u nazočnosti odvjetnika u cijelosti je priznao krivnju, te zaključio sporazum o priznanju krivnje sa tužiteljem Tužiteljstva BiH.

 

OPTUŽENI ROBERT ILIČIĆ (1974) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU; OSUĐEN NA KAZNU ZATVORA I NOVČANU KAZNU

Nakon potpisivanja sporazuma, u sudnici Suda BiH izneseni su stavovi tužiteljstva i obrane povodom sporazuma kojim je za optuženog predložena kazna zatvora u trajanju od jedne (1) godine, te sporedna novčana kazna u iznosu od 100.000 KM, kao i oduzimanje nezakonito stečene imovinske koristi u iznosu od 1200 KM. 

Predložena kazna sukladna je ulozi i odgovornosti optuženog u izvršenju kaznenog djela, koji se tereti da je bio pripadnik skupine za organizirani kriminal koja je organizirana radi neovlaštene proizvodnje i prometovanja trošarinskom robom – duhanskim prerađevinama na teritoriju Bosne i Hercegovine i inozemstva i vršila ilegalnu proizvodnju cigareta koje su pakirane u krivotvorenu ambalažu, sa lažnim trošarinskim markicama, skladištene i dalje prodavane njima poznatim kupcima.

Optuženi se tereti da je počinio kazneno djelo organizirani kriminal iz članka 250. stavak 2., u svezi sa kaznenim djelom krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i tegova iz članka 208. stavak 1., te kazneno djelo nedozvoljena trgovina iz članka 212. KZ-a BiH.

Priznanjem krivnje optuženi se odriče prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

Nakon razmatranja sporazuma, Sud BiH je prihvatio sporazumno priznanje i optuženog osudio na navedenu kaznu.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba