Vijesti

OPTUŽENI ROBERT ILIČIĆ (1974) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVICU; OSUĐEN NA KAZNU ZATVORA I NOVČANU KAZNU

10.06.2024. 10:40

Optuženi Robert Iličić, zvani  „Robac“, rođen 1974. godine u Mostaru, državljanin BiH i R Hrvatske, u prisustvu advokata u potpunosti je priznao krivicu, te zaključio sporazum o priznanju krivice sa tužiocem Tužilaštva BiH.

 

OPTUŽENI ROBERT ILIČIĆ (1974) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVICU; OSUĐEN NA KAZNU ZATVORA I NOVČANU KAZNU

Nakon potpisivanja sporazuma, u sudnici Suda BiH izneseni su stavovi tužilaštva i odbrane povodom sporazuma kojim je za optuženog predložena kazna zatvora u trajanju od jedne (1) godine, te sporedna novčana kazna u iznosu od 100.000 KM, kao i oduzimanje nezakonito stečene imovinske koristi u iznosu od 1200 KM. 

Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju krivičnog djela, koji se tereti da je bio pripadnik grupe za organizovani kriminal koja je organizovana radi neovlaštene proizvodnje i prometovanja akciznom robom – duhanskim prerađevinama na teritoriji Bosne i Hercegovine i inostranstva i vršila ilegalnu proizvodnju cigareta koje su pakovane u krivotvorenu ambalažu, sa lažnim akciznim markicama, skladištene i dalje prodavane njima poznatim kupcima.

Optuženi se tereti da je počinio krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 2., u vezi sa krivičnim djelom krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i tegova iz člana 208. stav 1., te krivično djelo nedopuštena trgovina iz člana 212. KZ-a BiH.

Priznanjem krivice optuženi se odriče prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH.

Nakon razmatranja sporazuma, Sud BiH je prihvatio sporazumno priznanje i optuženog osudio na navedenu kaznu.

 

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba