Вијести

ОСУМЊИЧЕНИ У АКЦИЈИ КОДНОГ НАЗИВА “ВЕРОНА” ПРЕДАТ ТУЖИЛАШТВУ БиХ

10.06.2024. 08:16

Полицијски службеници МУП-а РС предали су Тужилаштву БиХ осумњиченог:

 

ОСУМЊИЧЕНИ У АКЦИЈИ КОДНОГ НАЗИВА “ВЕРОНА” ПРЕДАТ ТУЖИЛАШТВУ БиХ

- Икић Марка, рођеног 1963. године у Калесији, настањеног у Зворнику, држављанина БиХ.

 

Наведени осумњичени је под истрагом у предмету кодног назива “Верона” и осумњичен је да је организовао криминалну групу и заједно са другим лицима учествовао у незаконитом прибављању личних докумената Босне и Херцеговине припадницима структура организованог криминала из БиХ и региона.

 

Према прикупљеним подацима, осумњичени и са њим повезана лица, на незаконите начине и на основу фалсификованих докумената вршили су прибављање важећих ЦИПС докумената на друге идентитете, којима су омогућавали починиоцима кривичних дјела да се скривају од потјерница и потрага полицијских и правосудних агенција Босне и Херцеговине и других земаља.

 

Приликом претреса извршених по наредби Суда БиХ, код осумњиченог су пронађени различити документи, обрасци и печати различитих установа и институција за које се претпоставља да су кориштени за извршење кривичних дјела.

 

Након што испита осумњиченог, поступајућа тужитељка донијеће одуку о покретању приједлога за мјеру притвора, као и наредним истражним радњама и активностима.

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba