Vijesti

OSUMNJIČENI U AKCIJI KODNOG NAZIVA “VERONA” PREDAT TUŽITELJSTVU BiH

10.06.2024. 08:16

Policijski djelatnici MUP-a RS predali su Tužiteljstvu BiH osumnjičenog:

 

OSUMNJIČENI U AKCIJI KODNOG NAZIVA “VERONA” PREDAT TUŽITELJSTVU BiH

- Ikić Marka, rođenog 1963. godine u Kalesiji, nastanjenog u Zvorniku, državljanina BiH.

 

Navedeni osumnjičeni je pod istragom u predmetu kodnog naziva “Verona” i osumnjičen je da je organizirao kriminalnu skupinu i zajedno sa drugim osobama sudjelovao u nezakonitom pribavljanju osobnih dokumenata Bosne i Hercegovine pripadnicima struktura organiziranog kriminala iz BiH i regiona.

 

Prema prikupljenim podatcima, osumnjičeni i sa njim povezane osobe, na nezakonite načine i na temelju krivotvorenih dokumenata vršili su pribavljanje važećih CIPS dokumenata na druge identitete, kojima su omogućavali počiniteljima kaznenih djela da se skrivaju od tjeralica i potraga policijskih i pravosudnih agencija Bosne i Hercegovine i drugih zemalja.

 

Prigodom pretresa izvršenih po naredbi Suda BiH, kod osumnjičenog su pronađeni različiti dokumenti, obrasci i pečati različitih ustanova i institucija za koje se pretpostavlja da su korišteni za izvršenje kaznenih djela.

 

Nakon što ispita osumnjičenog, postupajuća tužiteljica donijet će oduku o pokretanju prijedloga za mjeru pritvora, kao i narednim istražnim radnjama i aktivnostima.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba