Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ У ОКВИРУ SKY ПРЕДМЕТА “ПЛАЗА”

05.06.2024. 14:18

Поступајући тужилац Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог:

 

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ У ОКВИРУ SKY ПРЕДМЕТА “ПЛАЗА”

- Бешлагић Муриса, рођеног 1977. године у Зеници, настањеног у Лукавцу, држављанина БиХ.

 

Осумњичени је под истрагом Тужилаштва БиХ у оквиру предмета са доказима из Sky и Аном апликација кодног назива “Плаза” (Елмедин Каришик и др.) и осумњичен је за кривична дјела организираног криминала и прања новца, повезана са незаконитим уносом веће количине готовог новца (најмање 1,5 милиона евра) из иностранства у БиХ.

 

Према прикупљеним доказима, новац потиче од извршења кривичних дјела повезаних са међународним кријумчарењем великих количина наркотика, а након уношења у БиХ кориштен је за убацивање у платни промет путем правних лица – предузећа, повезаних са осумњиченима у овом предмету.

 

Притвор је предложен из разлога описаних у члану 132. став 1. тачке а), б) и ц) ЗКП-а БиХ, односно због опасности од бјекства осумњиченог, као и опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе те вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и поновити кривично дјело или довршити започето.

 

Након упућивања приједлога за притвор, у поподневним часовима одржано је рочиште у Суду БиХ на којем је поступајући тужилац детаљно образложио разлоге из приједлога за одређивање мјере притвора.

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba