Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ УЧЕСТВОВАО НА КОНФЕРЕНЦИЈИ ТУЖИЛАЦА У ТЕСЛИЋУ

29.05.2024. 14:37

На конференцији главних тужилаца у БиХ, која се у организацији ВСТС-а БиХ одржава у Теслићу, главни тужилац Тужилаштва БиХ, Миланко Кајганић, учествовао је као говорник на панелу који се односи на анализу најзначајнијих резултата рада у тужилаштвима у БиХ, са посебним фокусом на борбу против корупције и организованог криминала.

 

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ УЧЕСТВОВАО НА КОНФЕРЕНЦИЈИ ТУЖИЛАЦА У ТЕСЛИЋУ

Главни тужилац Кајганић представио је резултате Тужилаштва БиХ у овој области, како у реализованим акцијама по налогу тужилаштва, тако и подигнутим оптужницама у области организованог криминала и корупције у протеклом периоду.

 

У оквиру излагања, тужилац је навео и уочене потешкоће у раду тужилаштва и институција и агенција за провођење закона које се требају отклањати ради ефикасније борбе против ове врсте криминала.

 

У наредном периоду, у предметима Тужилаштва БиХ, очекују се тужилачке одлуке у значајним предметима у борби против корупције и организованог криминала којима ће бити обухваћени и високи званичници институција у БиХ, а такође Тужилаштво БиХ, у поређењу са земљама региона, до сада има највећи број подигнутих оптужница и реализованих акција у предметима са доказима из SKY и Аном апликација јер су потврђене оптужнице против више од 70 лица оптужених у овим предметима, а значајне тужилачке одлуке у овом сегменту очекују се и током 2024. године.

 

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba