Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ SUDJELOVAO NA KONFERENCIJI TUŽITELJA U TESLIĆU

29.05.2024. 14:37

Na konferenciji glavnih tužitelja u BiH, koja se u organizaciji VSTV-a BiH održava u Tesliću, glavni tužitelj Tužiteljstva BiH, Milanko Kajganić, sudjelovao je kao govornik na panelu koji se odnosi na analizu najznačajnijih rezultata rada u tužiteljstvima u BiH, sa posebnim fokusom na borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala.

 

 

GLAVNI TUŽITELJ SUDJELOVAO NA KONFERENCIJI TUŽITELJA U TESLIĆU

Glavni tužitelj Kajganić predstavio je rezultate Tužiteljstva BiH u ovoj oblasti, kako u realiziranim akcijama po nalogu tužiteljstva, tako i podignutim optužnicama u oblasti organiziranog kriminala i korupcije u proteklom razdoblju.

 

U okviru izlaganja, tužitelj je naveo i uočene poteškoće u radu tužiteljstva i institucija i agencija za provedbu zakona koje se trebaju otklanjati radi učinkovitije borbe protiv ove vrste kriminala.

 

U narednom razdoblju, u predmetima Tužiteljstva BiH, očekuju se tužiteljske odluke u značajnim predmetima u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala kojima će biti obuhvaćeni i visoki dužnosnici institucija u BiH, a također Tužiteljstvo BiH, u usporedbi sa zemljama regiona, do sada ima najveći broj podignutih optužnica i realiziranih akcija u predmetima sa dokazima iz SKY i Anom aplikacija jer su potvrđene optužnice protiv više od 70 osoba optuženih u ovim predmetima, a značajne tužiteljske odluke u ovom segmentu očekuju se i tijekom 2024. godine.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba