Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА АМБАСАДОРОМ РЕПУБЛИКЕ ФИНСКЕ

28.05.2024. 09:21

Главни тужилац Тужилаштва БиХ Миланко Кајганић, са својим савјетницима, састао се са амбасадором Републике Финске за БиХ, Њ.Е. Kalle Kankaanpaa који из амбасаде у Загребу покрива и подручје Босне и Херцеговине. 

 

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА АМБАСАДОРОМ РЕПУБЛИКЕ ФИНСКЕ

Састанку је присуствовао и г. Mika Aalto, тужилац из Финске, који је у оквиру пројекта EU4JUSTICE међународни стручњак задужен за провођење активности који се односе на јачање капацитета Одсјека за корупцију Тужилаштва БиХ.

 

На састанку је разговарано о активностима које се реализују у оквиру пројекта EU4JUSTICE, а односе се на јачање капацитета за борбу против корупције и организованог криминала, а у погледу активности у којима може помоћи влада Републике Финске.

 

Главни тужилац је посјетиоцима представио активности и резултате Тужилаштва БиХ у борби против корупције, као и напоре да се оснаже ови капацитети, прије свега Одсјек за борбу против корупције који дјелује у Тужилаштву БиХ, као и капацитети партнерских полицијских и безбједносних агенција у овој области.

 

Учесници састанка сложили су се да ће се са едукативним активностима у области борбе против корупције, у оквиру пројекта EU4JUSTICE, наставити и у наредном периоду.

 

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba