Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO SA VELEPOSLANIKOM REPUBLIKE FINSKE

28.05.2024. 09:21

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Milanko Kajganić, sa svojim savjetnicima, sastao se sa veleposlanikom Republike Finske za BiH, NJ.E. Kalle Kankaanpaa koji iz veleposlanstva u Zagrebu pokriva i područje Bosne i Hercegovine. 

 

 

GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO SA VELEPOSLANIKOM REPUBLIKE FINSKE

Sastanku je nazočio i g. Mika Aalto, tužitelj iz Finske, koji je u okviru projekta EU4JUSTICE, međunarodni stručnjak zadužen za provođenje aktivnosti koji se odnose na jačanje kapaciteta Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH.

 

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje se realiziraju u okviru projekta EU4JUSTICE, a odnose se na jačanje kapaciteta za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala, a u pogledu aktivnosti u kojima može pomoći vlada Republike Finske.

 

Glavni tužitelj je posjetiteljima predstavio aktivnosti i rezultate Tužiteljstva BiH u borbi protiv korupcije, kao i napore da se osnaže ovi kapaciteti, prije svega Odsjek za borbu protiv korupcije koji djeluje u Tužiteljstvu BiH, kao i kapaciteti partnerskih policijskih i sigurnosnih agencija u ovoj oblasti.

 

Sudionici sastanka složili su se da će se sa edukativnim aktivnostima u oblasti borbe protiv korupcije, u okviru projekta EU4JUSTICE, nastaviti i u narednom razdoblju.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba