Вијести

СТУДЕНТИ СТУДИЈА ПОЛИТИЧКИХ НАУКА И МЕЂУНАРОДНИХ ОДНОСА ПРИ СССТ ПОСЈЕТИЛИ ТУЖИЛАШТВО БиХ

24.05.2024. 13:00

Група студената студија међународних односа и политологије, заједно са водитељком посјете доц. др Ајном Јодановић са научне области међународног јавног права и европских студија, посјетила је Тужилаштво БиХ.

 

СТУДЕНТИ СТУДИЈА ПОЛИТИЧКИХ НАУКА И МЕЂУНАРОДНИХ ОДНОСА ПРИ СССТ ПОСЈЕТИЛИ ТУЖИЛАШТВО БиХ

Студентима је током посјете представљен рад и развој Тужилаштва БиХ од оснивања и почетка рада 2003. године, са пресјеком рада и остварених резултата у протекле двије деценије постојања.

 

Са студентима су се састали тужилац из Одсјека за корупцију из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, као и представници Одјела за истраге и подршку свједоцима и Одјела за односе с јавношћу који су представили унутрашњу организацију Тужилаштва БиХ, начин рада и сарадње са партнерским полицијским агенцијама и институцијама за провођење закона, активности у области пружања подршке свједоцима и оштећенима и друге занимљиве сегменте из дјелокруга рада Тужилаштва БиХ.

 

Током посјете студенти су имали прилику постављати питања из области рада Тужилаштва Босне и Херцеговине, као и уопште рада правосудних институција и агенција за провођење закона.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba