Vijesti

STUDENTI STUDIJA POLITIČKIH NAUKA I MEĐUNARODNIH ODNOSA PRI SSST POSJETILI TUŽITELJSTVO BIH

24.05.2024. 13:00

Skupina studenata studija međunarodnih odnosa i politologije, zajedno sa voditeljicom posjete doc. dr. Ajnom Jodanović sa naučne oblasti međunarodnog javnog prava i europskih studija, posjetila je Tužiteljstvo BiH.

 

 

STUDENTI STUDIJA POLITIČKIH NAUKA I MEĐUNARODNIH ODNOSA PRI SSST POSJETILI TUŽITELJSTVO BIH

Studentima je tijekom posjete predstavljen rad i razvoj Tužiteljstva BiH od utemeljenja i početka rada 2003. godine, sa presjekom rada i ostvarenih rezultata u protekla dva desetljeća postojanja.

 

Sa studentima su se sastali tužitelj iz Odsjeka za korupciju iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, kao i predstavnici Odjela za istrage i podršku svjedocima i Odjela za odnose s javnošću koji su predstavili unutarnji ustroj Tužiteljstva BiH, način rada i suradnje sa partnerskim policijskim agencijama i institucijama za provedbu zakona, aktivnosti u oblasti pružanja podrške svjedocima i oštećenima i druge zanimljive segmente iz djelokruga rada Tužiteljstva BiH.

 

Tijekom posjete studenti su imali prigodu postavljati pitanja iz oblasti rada Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, kao i općenito rada pravosudnih institucija i agencija za provedbu zakona.

 

Na koncu posjete studentima su prezentirani i kapaciteti u kojima je smješteno Tužiteljstvo BiH.

 

Posjete studenata realiziraju se u okviru aktivnosti Komunikacijske strategije Tužiteljstva BiH za jačanje suradnje sa studentima i akademskom zajednicom u BiH.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba