Vijesti

STUDENTI STUDIJA POLITIČKIH NAUKA I MEĐUNARODNIH ODNOSA PRI SSST POSJETILI TUŽILAŠTVO BiH

24.05.2024. 13:00

Grupa studenata studija međunarodnih odnosa i politologije, zajedno sa voditeljicom posjete doc. dr. Ajnom Jodanović sa naučne oblasti međunarodnog javnog prava i evropskih studija, posjetila je Tužilaštvo BiH.

 

STUDENTI STUDIJA POLITIČKIH NAUKA I MEĐUNARODNIH ODNOSA PRI SSST POSJETILI TUŽILAŠTVO BiH

Studentima je tokom posjete predstavljen rad i razvoj Tužilaštva BiH od osnivanja i početka rada 2003. godine, sa presjekom rada i ostvarenih rezultata u protekle dvije decenije postojanja.

 

Sa studentima su se sastali tužilac iz Odsjeka za korupciju iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, kao i predstavnici Odjela za istrage i podršku svjedocima i Odjela za odnose s javnošću koji su predstavili unutrašnju organizaciju Tužilaštva BiH, način rada i saradnje sa partnerskim policijskim agencijama i institucijama za provođenje zakona, aktivnosti u oblasti pružanja podrške svjedocima i oštećenima i druge zanimljive segmente iz djelokruga rada Tužilaštva BiH.

 

Tokom posjete studenti su imali priliku postavljati pitanja iz oblasti rada Tužilaštva Bosne i Hercegovine, kao i uopšte rada pravosudnih institucija i agencija za provođenje zakona.

 

Na kraju posjete studentima su prezentirani i kapaciteti u kojima je smješteno Tužilaštvo BiH.

 

Posjete studenata realizuju se u okviru aktivnosti Komunikacijske strategije Tužilaštva BiH za jačanje saradnje sa studentima i akademskom zajednicom u BiH.

 

 

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba