Вијести

ДРЖАВЉАНИН ЛИТВАНИЈЕ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ МИГРАНАТА

22.05.2024. 10:13

Предложена је затворска казна у трајању од 1 године затвора, као и одузимање незаконите имовинске користи.

 

 

ДРЖАВЉАНИН ЛИТВАНИЈЕ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ МИГРАНАТА

Оптужени Савулис Владас, рођен 1984. године у Литванији, држављанин Литваније, у присуству адвоката и овлаштеног судског тумача, споразумно је признао кривницу за кривично дјело кријумчарење лица из члана 189. Кривичног закона БиХ.

 

С обзиром да је оптужени у потпуности признао кривично дјело, односно да је у теретном и прикључном моторном возилу којим је управљао кријумчарио илегалне мигранте, стране држављане из Сирије, Бангладеша, Ирака и Ирана који нису испуњавали услове за законит улазак, боравак и излазак из Босне и Херцеговине, за оптуженог је предложена казна затвора у трајању од једне године.

 

Такође, предложено је и одузимање незаконите имовинске користи која је пронађена и одузета од оптуженог, у износу од 500 евра.

 

Предложена казна у складу је са улогом и одговорношћу оптуженог у извршењу кривичног дјела, као и судском праксом и висином санкција које се изричу за наведена кривична дјела.

 

Потписивањем споразумног признања оптужени се одриче права на суђење, као и права на жалбу на пресуду коју му на основу споразума изрекне Суд БиХ.

 

Уколико Суд БиХ прихвати споразум, предмет ће бити у потпуности окончан без провођења рочишта, суђења и судског поступка.

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba