Вијести

СТУДЕНТИ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ ПОСЈЕТИЛИ ТУЖИЛАШТВО БиХ

21.05.2024. 15:04

Група студената са студија Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву боравила је у посјети Тужилаштву Босне и Херцеговине.

 

 СТУДЕНТИ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ ПОСЈЕТИЛИ ТУЖИЛАШТВО БиХ

Учеснике посјете поздравио је и главни тужилац Миланко Кајганић који је студентима пожелио добродошлицу. Током посјете са студентима су се састали и разговарали представници Тужилаштва БиХ, међу којима тужитељка Ивана Петковић, руководилац Одсјека за борбу против тероризма и некадашња студентица ове образовне институције, затим истражилац из Одјела за истраге и подршку свједоцима Ервин Клемпић, као и представница Одсјека за подршку свједоцима Јадранка Попадић-Фереира и представници Одјела за односе с јавношћу Адиса Карачић и Борис Грубешић.

 

Студентима су презентoване информације и подаци о раду и резултатима Тужилаштва БиХ у протекле двије деценије, надлежност и положај Тужилаштва БиХ у оквиру правосудне заједнице у Босни и Херцеговини, унутрашња структура, као и одјели и одсјеци који дјелују у Тужилаштву БиХ.

 

Такође, студенти који се едуцирају и припремају за занимања у правосуђу могли су постављати питања о свакодневном раду тужилаца и стручног особља, процесу доношења тужилачких одлука, сарадњи са партнерским институцијама и агенцијама за провођење закона у БиХ и иностранству и свим другим питањима који их занимају из дјелокруга рада ове правосудне институције.

 

Студентима су током посјете представљени и капацитети Тужилаштва БиХ, затим су могли видјети како изгледају радне просторије, сале за саслушања и други радни капацитети у оквиру једне тужилачке институције.

 

Тужилаштво БиХ у оквиру активности Комуникацијске стратегије остварује сарадњу са представницима академске заједнице и студентске популације из свих крајева Босне и Херцеговине.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba