Vijesti

STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA U ISTOČNOM SARAJEVU POSJETILI TUŽITELJSTVO BiH

21.05.2024. 15:04

Skupina studenata sa studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu boravila je u posjeti Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

 

 

STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA U ISTOČNOM SARAJEVU POSJETILI TUŽITELJSTVO BiH

Sudionike posjete pozdravio je i glavni tužitelj Milanko Kajganić koji je studentima poželio dobrodošlicu. Tijekom posjete sa studentima su se sastali i razgovarali predstavnici Tužiteljstva BiH, među kojima tužiteljica Ivana Petković, rukovoditelj Odsjeka za borbu protiv terorizma i nekadašnja studentica ove obrazovne institucije, zatim istražitelj iz Odjela za istrage i podršku svjedocima Ervin Klempić, kao i predstavnica Odsjeka za podršku svjedocima Jadranka Popadić-Fereira i predstavnici Odjela za odnose s javnošću Adisa Karačić i Boris Grubešić.

 

Studentima su prezentirane informacije i podatci o radu i rezultatima Tužiteljstva BiH u protekla dva desetljeća, nadležnost i položaj Tužiteljstva BiH u okviru pravosudne zajednice u Bosni i Hercegovini, unutarnja struktura, kao i odjeli i odsjeci koji djeluju u Tužiteljstvu BiH.

 

Također, studenti koji se educiraju i pripremaju za zanimanja u pravosuđu mogli su postavljati pitanja o svakodnevnom radu tužitelja i stručnog osoblja, procesu donošenja tužiteljskih odluka, suradnji sa partnerskim institucijama i agencijama za provedbu zakona u BiH i inozemstvu i svim drugim pitanjima koji ih zanimaju iz djelokruga rada ove pravosudne institucije.

 

Studentima su tijekom posjete predstavljeni i kapaciteti Tužiteljstva BiH, zatim su mogli vidjeti kako izgledaju radne prostorije, sale za saslušanja i drugi radni kapaciteti u okviru jedne tužiteljske institucije.

 

Tužiteljstvo BiH, u okviru aktivnosti Komunikacijske strategije, ostvaruje suradnju sa predstavnicima akademske zajednice i studentske populacije iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

 

 

 

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba