Vijesti

DRŽAVLJANIN PAKISTANA SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU ZA KRIJUMČARENJE MIGRANATA

10.05.2024. 11:42

Zatvorska kazna u trajanju od 6 mjeseci zbog krijumčarenja 11 ilegalnih migranata, koji su iz Crne Gore prokrijumčareni u BiH.

 

DRŽAVLJANIN PAKISTANA SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU ZA KRIJUMČARENJE MIGRANATA

Optuženi Maib Ameer rođen 1998. godine u Pakistanu, državljanin Pakistana, nalazi se u pritvoru, u nazočnosti odvjetnika, u cijelosti je sporazumno priznao krivnju za kazneno djelo krijumčarenja osoba iz članka 189. KZ-a BiH.

 

On je priznao da je 22.04. ove godine, po prethodnom dogovoru i radi stjecanja nezakonite imovinske koristi, na području Crne Gore preuzeo 11 ilegalnih migranata, 10 državljana Sirije i jednog državljanina Pakistana, te je protivno odredbama članka 6. Protokola protiv krijumčarenja migranata, kopnenim, morskim i zračnim putem, kojim se dopunjuje Konvencija UN protiv transnacionalnog organiziranog kriminala, te odredbama Zakona o graničnoj kontroli i Zakona o strancima, izvršio krijumčarenje migranata koji nisu ispunjavali uvjete za zakonit ulazak i boravak u BiH.

 

Nakon prelaska u BiH na području Čajniča, organizirao je njihov daljnji transport prema unutarnjosti BiH, u čemu je otkriven i spriječen od strane policijskih djelatnika koji su ih otkrili u vozilu na području Čajniča.

 

Predložena kazna od 6 mjeseci zatvora sukladna je ulozi i odgovornosti optuženog u izvršenju kaznenog djela.

 

Potpisivanjem sporazuma optuženi se odrekao prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

 

Ukoliko sud prihvati sporazum, predmet će biti u cijelosti okončan bez provođenja sudskog procesa.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba