Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ДРЖАВЉАНЕ ТУРСКЕ ОСУМЊИЧЕНЕ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ЛИЦА

27.03.2024. 12:19

Поступајући у оквиру 24/7 дежуре, дежурни тужилац Тужилаштва БиХ, према Суду БиХ упутио је приједлог за одређивање мјере притвора за:

1.    Hakan Kasap, рођеног 2004. године у Yenicaga, Турска, држављанин Републике Турске,
2.    Mehmet Tekin, рођеног 1994. године у Dodubayazit, Турска, држављанин Турске.

 

 

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ДРЖАВЉАНЕ ТУРСКЕ ОСУМЊИЧЕНЕ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ЛИЦА

Наведени осумњичени откривени су и лишени слободе од стране Граничне полиције БиХ у  Граничном сектору А – Вагањ  3, општина Ливно, приликом кријумчарења 17 лица, међу којима већи број дјеце и малољетника, држављана Турске који нису испуњавали услове за законит улазак у Републику Хрватску и земље ЕУ.

Осумњичени су под истрагом и сумњиче се да су, заједно са још једн
им лицем, ради стицања незаконите имовинске користи у износу од више хиљада евра, организовали и вршили кријумчарење на подручје ЕУ турских држављана који не испуњавају услове за законит прелазак границе и улазак у Р Хрватску и ЕУ, а све супротно члану 6. Протокола против кријумчарења миграната копненим, морским и ваздушним путем којим се допуњава Конвенција УН против транснационалног и организованог криминала.

Осумњичени се терете да су починили кривично дјело - Кријумчарење
лица из члана 189. став 1. и 4. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

Приједлог притвора упућен је Суду БиХ, гдје је на рочишту тужилац детаљно образложио притворске разлоге, након чега је Суд БиХ донио одлуку којом је одређена мјера притвора за наведене осумњичене.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba