Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ, МИЛАНКО КАЈГАНИЋ, УЧЕСТВОВАО НА САСТАНКУ КООРДИНАЦИОНОГ ТИЈЕЛА ГЛАВНИХ ТУЖИЛАЦА У БиХ

18.03.2024. 15:33

Федерално тужилаштво Ф БиХ било је домаћин састанка Координационог тијела које чине главни тужилац Тужилаштва БиХ, Федералног тужилаштва ФБиХ, Републичког јавног тужилаштва РС и Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ.

 

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ, МИЛАНКО КАЈГАНИЋ, УЧЕСТВОВАО НА САСТАНКУ КООРДИНАЦИОНОГ ТИЈЕЛА ГЛАВНИХ ТУЖИЛАЦА У БиХ

Координационо тијело разматрало је питање сукоба надлежности у два кривична предмета. У предмету у вези са кривичним дјелом ратног злочина разматрало се о сукобу надлежности између Кантоналног тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона Мостар и Окружног јавног тужилаштва у Требињу, те у предмету у вези са кривичним дјелом утаје између Кантоналног тужилаштва Зеничко–добојског кантона Зеница и Окружног јавног тужилаштва Бања Лука. Извјестилац у оба предмета било је Федерално тужилаштво Ф БиХ.

 

Такође, расправљало се и о питању кориштења овлаштених службених лица Војне полиције БиХ у поступку провођења истражних радњи на војно контролисаном подручју и према припадницима Оружаних снага БиХ.

 

Састанак Координационог тијела подржао је Високи судски и тужилачки савјет БиХ, а у складу са Споразумом о успостављању Координационог тијела главних тужилаца, тијелом је предсједавао главни тужилац Тужилаштва БиХ.

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba