Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ УЧЕСТВОВАО НА РЕГИОНАЛНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ О БОРБИ ПРОТИВ ОРГАНИЗОВАНОГ КРИМИНАЛА

15.03.2024. 13:20

Главни тужилац Тужилаштва БиХ, Миланко Кајганић, са својим сарадницима, учествовао је на мултилатералном састанку челника тужилаштава региона које је организовало Специјално државно тужилаштво Црне Горе у Подгорици, које је било домаћин састанка званичника тужилаштава која се баве борбом против тешког и организованог криминала и високе корупције из Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске и Словеније. 

 

 

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ УЧЕСТВОВАО НА РЕГИОНАЛНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ О БОРБИ ПРОТИВ ОРГАНИЗОВАНОГ КРИМИНАЛА

Састанак је представљао платформу за наставак разговора о заједничким изазовима, успјесима и будућим заједничким корацима у борби против тешког и организованог криминала, те начин да се унаприједи билатерална и мултилатерална сарадња тужилаштава из региона. Фокус је стављен на предмете тешког и организованог криминала који су од регионалног и глобалног значаја, те размјену знања, најбољих пракси и иновативних приступа у циљу унапређења процеса истраге и кривичног гоњења. 

 

Специјално државно тужилаштво је поменути састанак организовало у партнерству с пројектом Иницијатива за борбу против тешког и организованог криминала на Западном Балкану (WBROLI) који проводи Chemonics, а финансира Влада Уједињеног Краљевства. 

 

Говорници су искористили прилику да истакну да је борба против тешког и организованог криминала транснационалног карактера те да је за ефикасност исте неопходна блиска и несметана сарадња свих институција које су укључене у процес како на стратешком, тако и на оперативном нивоу.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba