Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ЧЕТВОРО ОСУМЊИЧЕНИХ У ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА “ШЉУНКАРА” И “НЕОН 2”

15.01.2024. 15:33

Поступајући тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, након испитивања осумњичених, упутио је Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за четири осумњичена лица.

 

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ЧЕТВОРО ОСУМЊИЧЕНИХ У ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА “ШЉУНКАРА” И “НЕОН 2”

Приједлог за одређивање мјере притвора предложен је за осумњичене: Којић Александра (1993), Максић Марка (1993), Ристић Драгана (1995) и Бошњак Растка (1998) из Бијељине, држављане БиХ.

 

Мјера притвора у трајању од 30 дана предложена је из разлога описаних у члану 132. став 1. тачке а), б) и ц), односно због опасности од бјекства, као и опасности да би боравком на слободи осумњичени могли ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике или поново починити кривично дјело или довршити започето.

 

Они се сумњиче да су починили кривично дјело организирани криминал из члана 250. у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. и прање новца из члана 209. КЗ-а БиХ.

 

Акција је проведена на подручју Бијељине под надзором поступајућег тужиоца Тужилаштва БиХ и ОЈТ Бијељина, а осумњичени су под истрагом да су као припадници организоване криминалне групе вршили међународно кријумчарење великих количина наркотика који су продавани на илегалном нарко-тржишту.

 

Током акције заплијењена је одређена количина различитих наркотика, специјална опрема намијењена производњи наркотика, већа количина наоружања укључујући четири пушке са припадајућом муницијом, као и минско – експлозивна средстава, те је током провођења ове операције остварена значајна сарадња и комуникација са партнерским институцијама.

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba