Vijesti

STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA IZ BIHAĆA POSJETILI TUŽITELJSTVO BiH

20.12.2023. 10:55

Skupina od oko 15 studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Bihaću posjetila je Tužiteljstvo BiH.

 

 

STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA IZ BIHAĆA POSJETILI TUŽITELJSTVO BiH

Dobrodošlicu studentima tijekom posjete poželio je i glavni tužitelj Tužiteljstva BiH, Milanko Kajganić, koji je istakao da tužiteljstvo kroz aktivnosti Komunikacijske strategije organizira posjete studenata iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

 

Sa studentima su se sastali i razgovarali tužitelj, istražitelj, stručni suradnik za podršku svjedocima, kao i predstavnici Odjela za odnose s javnošću.

 

Tijekom posjete studentima je prezentirana povijest, unutarnji ustroj, međuinstitucionalna suradnja koju realizira Tužiteljstvo BiH, kao i rad i ostvareni rezultati u protekle dvije decenije postojanja i rada institucije.

 

Studenti su imali prigodu upoznati se sa specifičnostima svakodnevnog rada tužitelja, istražitelja i uposlenika koji pružaju potporu svjedocima, načinu vođenja postupaka u okviru Zakona o kaznenom postupku i Kaznenog zakona BiH, izazovima sa kojima se u svakodnevnom radu susreću tužitelji i uposlenici tužiteljstva, kao i svim drugim bitnim pitanjima iz djelokruga rada i nadležnosti Tužiteljstva BiH.

 

U okviru posjete i razgovora sa uposlenicima tužiteljstva, studenti su imali prigodu postavljati pitanja o svemu što ih zanima o načinu funkcioniranja tužiteljske institucije, suradnji sa policijskim i partnerskim agencijama, radu na predmetima, kontaktima sa svjedocima i oštećenima, kao i svemu što ih interesira o ulozi tužitelja u pravosudnom sustavu u Bosni i Hercegovini.

 

Tužiteljstvo BiH će u narednom razdoblju nastaviti realizirati aktivnosti na jačanju suradnje sa akademskom zajednicom i studentima u Bosni i Hercegovini.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba