Вијести

ОСУМЊИЧЕНИ САМАРЏИЈА МЛАДЕН (1990) ПРЕДАТ ТУЖИЛАШТВУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

12.12.2023. 13:16

Полицијски службеници МУП-а РС предали су поступајућем тужиоцу Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију осумњиченог Самарџија Младена, рођеног 1990. године у Крању, који је лоциран, идентификован и лишен слободе у операцији Тужилаштва БиХ и МУП-а РС кодног назива “Токио”, проведеној на подручју Јахорине.

 

 

ОСУМЊИЧЕНИ САМАРЏИЈА МЛАДЕН (1990) ПРЕДАТ ТУЖИЛАШТВУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

Осумњичени је дуже вријеме био у бјекству, а осумњичен је у оквиру предмета Тужилаштва БиХ са доказима из SKY и Аном апликација.

 

Терети се да је био у врху организоване криминалне групе која је вршила кријумчарење већих количина тешких опојних дрога са подручја Јужне Америке и Европске уније на подручје Босне и Херцеговине и сусједних земаља.

 

У оквиру оперативне акције кодног назива “Токио”, тужилаштво и полицијске агенције остварују значајну сарадњу са структурама ЕВРОПОЛ-а, а током провођења акције заплијењена је већа количина новца, оружја и возилâ.

 

Након испитивања осумњиченог, с обзиром на дужи боравак у бјекству, за њега ће бити затражено одређивање мјере притвора.

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba