Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA POREZNU UTAJU, PRORAČUN BiH OŠTEĆEN ZA 33.921,84 KM

30.11.2023. 13:55

Optuženi, pravna i fizička osoba, terete se da su tijekom 2022. godine nezakonito umanjili iznos poreznih obveza te počinili poreznu utaju u iznosu od  33.921,84 KM.

 

 PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA POREZNU UTAJU, PRORAČUN BiH OŠTEĆEN ZA 33.921,84 KM

Tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv:

- Sanela Ibrahimovića, rođenog 1979. godine u Bijeljini, državljanina BiH i

- pravne osobe „ALUPRODUKT MUNK“ d.o.o. Ilidža.

 

Optuženi Sanel Ibrahimović tereti se da je, postupajući u svojstvu odgovorne osobe pravne osobe „ALUPRODUKT MUNK“ d.o.o. Ilidža, tijekom poslovne-kalendarske 2022. godine, sa namjerom umanjivanja i izbjegavanja plaćanja poreza na dodanu vrijednost (PDV),  propisanog poreznim zakonodavstvom u BiH, podnio PDV prijavu neistinitog sadržaja za porezno razdoblje mjeseca svibnja 2022. godine, te u istoj nije prikazao, obračunao, prijavio i platio izlazni PDV pa je time umanjio ostvarenu realizaciju manjka robe za pomenuti iznos, za koji iznos je oštećen proračun BiH.

 

Optužena pravna osoba “ALUPRODUKT MUNK“ d.o.o. Ilidža tereti se da je u svojstvu pravne osobe raspolagala protupravno ostvarenom imovinskom koristi u iznosu od 33.921,84 KM,  koju je u ime, za račun i u korist iste ostvario Sanel Ibrahimović.

 

Optuženi se terete da su, u namjeri izbjegavanja plaćanja davanja propisanim poreznim zakonodavstvom BiH, podnijeli poreznu prijavu neistinitog sadržaja te počinili kazneno djelo - porezna utaja ili prijevara iz članka 210. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba