Vijesti

OSUMNJIČENI U SKY PREDMETU IZRUČEN PRAVOSUĐU BOSNE I HERCEGOVINE

30.11.2023. 07:55

Policijski službenici Sudske policije BiH od kolega iz R Hrvatske preuzeli su i u Kompleks pravosudnih institucija BiH izručili osumnjičenog Jošilo Jovana, rođenog 1983. godine u Sarajevu, nastanjenog u Banja Luci, državljanina BiH.

OSUMNJIČENI U SKY PREDMETU IZRUČEN PRAVOSUĐU BOSNE I HERCEGOVINE

Navedeni osumnjičeni je pod istragom u SKY predmetima kodnog naziva “Tansporter” i “Storage”, tereti se za organizovani kriminal povezan sa neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga, a tužilaštvo i partnerske policijske, pravosudne i sigurnosne agencije dugo vremena su tragale za njim jer se nalazio u bjekstvu.

 

Osumnjičeni je prošle godine lišen slobode u R Hrvatskoj, na području Istre, gdje je koristio krivotvorene lične dokumente, nakon čega su pokrenute aktivnosti u okviru međunarodne saradnje za njegovo izručenje u Bosnu i Hercegovinu.

 

Nakon što su pripadnici Sudske policije od kolega iz Hrvatske, danas oko 13h preuzeli osumnjičenog, on je uz visoke mjere osiguranja doveden u Kompleks pravosudnih institucija BiH, gdje je na snazi mjera pritvora koja mu je određena raspisivanjem potjernice od strane Suda BiH.

 

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužiocu koji će preduzeti dalje potrebne korake u procesuiranju osumnjičenog.

 

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba