Vijesti

PREDLOŽENE MJERE ZABRANE ZA JEDNU OSOBU, OSUMNJIČENU ZA NEOVLAŠTEN PROMET ORUŽJA, LIŠENU SLOBODE U OKVIRU POLICIJSKE AKCIJE KODNOG NAZIVA “LED”

24.11.2023. 13:22

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjera zabrane za Huseina Beganovića, rođenog 1956. godine u općini Cazin, državljanina BiH, lišenog slobode u okviru operativne akcije SIPA-e realizirane na području Cazina i Bosanske Krupe.

 

 PREDLOŽENE MJERE ZABRANE ZA JEDNU OSOBU, OSUMNJIČENU ZA NEOVLAŠTEN PROMET ORUŽJA, LIŠENU SLOBODE U OKVIRU POLICIJSKE AKCIJE KODNOG NAZIVA “LED”

Navedeni osumnjičeni pod istragom je Tužiteljstva BiH i tereti se da je, tijekom 2023. godine, u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, u više navrata vršio prodaju, posredovanje i nudio na prodaju oružje i minsko-eksplozivna sredstva, bez dozvole propisane zakonom Bosne i Hercegovine i u suprotnosti s međunarodnim pravom.

 

Navedeni se sumnjiči za kazneno djelo neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne uporabe iz članka 193. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

 

Mjere zabrane, između ostalog, odnose se na zabranu napuštanja boravišta, zabranu putovanja, te obvezno javljanje nadležnoj policijskoj postaji.

 

Navedene mjere zabrane osigurat će neometano provođenje i okončanje istrage koju provodi Tužiteljstvo BiH, zajedno sa partnerskim agencijama i institucijama.

 

Istraga u predmetu se intenzivno nastavlja.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba