Вијести

У ОКВИРУ ПРЕДМЕТА “ТРАНЗИТ” ПРОНАЂЕНО ВОЗИЛО КОРИШТЕНО ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ВЕЋИХ КОЛИЧИНА ОПОЈНИХ ДРОГА

24.11.2023. 13:07

Радећи на предмету кодног назива “Транзит”, са доказима из криптованих SKY и Аном апликација, полицијски службеници SIPA-е су, у сарадњи са полицијом МУП-а КС и МУП-а РС, на подручју Источног Сарајева лишили слободе два осумњичена лица.

 

У ОКВИРУ ПРЕДМЕТА “ТРАНЗИТ” ПРОНАЂЕНО ВОЗИЛО КОРИШТЕНО ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ВЕЋИХ КОЛИЧИНА ОПОЈНИХ ДРОГА

Осумњичени су под истрагом за кривична дјела организираног криминала повезана са неовлаштеним прометом већих количина опојних дрога. Осумњичени су за учествовање у организованој групи која је вршила кријумчарење великих количина различитих опојних дрога на подручје БиХ из сусједних земаља, као и Р Словеније.

 

Код једног од осумњичених пронађено је и сакривено путничко моторно возило којим је, прије више мјесеци, извршено кријумчарење опојне дроге “кокаин” на подручју Сарајева, а за којим су полицијске агенције трагале дуже времена.

 

Осумњичени су у законском року предати поступајућем тужиоцу Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију који је испитао осумњичене и за једног осумњиченог предложио одређивање мјере притвора, а за другог осумњиченог одређивање мјера забране.

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba