Вијести

ТРОЈИЦА ОПТУЖЕНИХ У SKY ПРЕДМЕТУ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ

15.11.2023. 14:44

Предложене су казне од 1 до 3 године затвора, новчана казна, као и одузимање предмета кориштених у извршењу кривичног дјела.

 

 

ТРОЈИЦА ОПТУЖЕНИХ У SKY ПРЕДМЕТУ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ

У предмету кодног назива “СТАЗА” тројица оптужених, након размотрених доказа тужилаштва, у присуству адвоката, у потпуности су споразумно признала кривицу за кривична дјела повезана са организованим криминалом и неовлаштеним прометом опојних дрога.

 

За оптужене су, у складу са споразумним признањем, предложене казне:

 

1.  Оптужени Рашевић Милан, зв. “Мића”, рођен 1996. године из Фоче, на казну затвора у трајању од 1 године и одузимање предмета кориштених за извршење кривичног дјела.

2.  Оптужени Мијовић Миљан, зв. ”Глуви”, рођен 1985. године из Требиња, на казну затвора у трајању од 3 године, као и одузимање предмета кориштених за извршење кривичног дјела.

3.  Оптужени Миљанић Мишо, зв. ”Платина”, рођен 1986. године из Требиња, на казну затвора од 1 године и 6 мјесеци, новчану казну од 10 000 КМ, као и одузимање предмета кориштених за извршење кривичног дјела.

 

Сви оптужени, споразумним признањем, обавезали су се на давање исказа у предмету кодног назива “Стаза”, који се води против још 11 оптужених.

 

Предложене казне у складу су са улогом и одговорношћу оптужених у извршењу кривичног дјела. Они се терете да су, као дио организоване криминалне групе, учествовали у кријумчарењу већих количина наркотика на подручју Требиња, Фоче и других градова.

 

Споразумним признањем оптужени се одричу права на суђење те права на жабу на пресуду коју им, на основу споразума, изрекне Суд БиХ.

 

Споразумна признања прослијеђена су Суду Босне и Херцеговине који је прихватио споразуме.

 

Ово је друго споразумно признање кривице у предметима са доказима из SKY и Аном апликација. У ова два предмета кривицу су до сада признала укупно четворица оптужених.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba