Vijesti

TROJICA OPTUŽENIH U SKY PREDMETU SPORAZUMNO PRIZNALI KRIVICU

15.11.2023. 14:44

Predložene su kazne od 1 do 3 godine zatvora, novčana kazna, kao i oduzimanje predmeta korištenih u izvršenju krivičnog djela.

 

 TROJICA OPTUŽENIH U SKY PREDMETU SPORAZUMNO PRIZNALI KRIVICU

U predmetu kodnog naziva “STAZA” trojica optuženih, nakon razmotrenih dokaza tužilaštva, u prisustvu advokata, u potpunosti su sporazumno priznala krivicu za krivična djela povezana sa organizovanim kriminalom i neovlaštenim prometom opojnih droga.

 

Za optužene su, u skladu sa sporazumnim priznanjem, predložene kazne:

 

1.  Optuženi Rašević Milan, zv. “Mića”, rođen 1996. godine iz Foče, na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i oduzimanje predmeta korištenih za izvršenje krivičnog djela.

2.  Optuženi Mijović Miljan, zv. ”Gluvi”, rođen 1985. godine iz Trebinja, na kaznu zatvora u trajanju od 3 godine, kao i oduzimanje predmeta korištenih za izvršenje krivičnog djela.

3.  Optuženi Miljanić Mišo, zv. ”Platina”, rođen 1986. godine iz Trebinja, na kaznu zatvora od 1 godine i 6 mjeseci, novčanu kaznu od 10 000 KM, kao i oduzimanje predmeta korištenih za izvršenje krivičnog djela.

 

Svi optuženi, sporazumnim priznanjem, obavezali su se na davanje iskaza u predmetu kodnog naziva “Staza”, koji se vodi protiv još 11 optuženih.

 

Predložene kazne u skladu su sa ulogom i odgovornošću optuženih u izvršenju krivičnog djela. Oni se terete da su, kao dio organizovane kriminalne grupe, sudjelovali u krijumčarenju većih količina narkotika na području Trebinja, Foče i drugih gradova.

 

Sporazumnim priznanjem optuženi se odriču prava na suđenje te prava na žabu na presudu koju im, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH.

 

Sporazumna priznanja proslijeđena su Sudu Bosne i Hercegovine koji je prihvatio sporazume.

 

Ovo je drugo sporazumno priznanje krivice u predmetima sa dokazima iz SKY i Anom aplikacija. U ova dva predmeta krivicu su do sada priznala ukupno četvorica optuženih.

 

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba