Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO SA RAVNATELJEM SLUŽBE ZA POSLOVE SA STRANCIMA

02.11.2023. 12:27

U Tužiteljstvu BiH održan je sastanak glavnog tužitelja Milanka Kajganića i ravnatelja Službe za poslove sa strancima Žarka Lakete.

 

GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO SA RAVNATELJEM SLUŽBE ZA POSLOVE SA STRANCIMA

Na sastanku je razgovarano o aktualnim temama koje se odnose na rad  i nadležnost ovih institucija za provedbu zakona, posebno u svjetlu borbe protiv organiziranih ilegalnih migracija.

 

Ravnatelj Laketa na sastanku je prezentirao situaciju u oblasti migrantskih tokova u posljednih nekoliko mjeseci, kada se bilježi povećanje broja migranata na području Bosne i Hercegovine.

 

S obzirom da Tužiteljstvo BiH u svom sastavu ima i Odsjek za borbu protiv trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi, koji radi na velikom broju predmeta u ovoj oblasti, glavni tužitelj Kajganić istakao je važnost dobre suradnje partnerskih institucija u BiH u otkrivanju, sprječavanju i kaznenom procesuiranju ove vrste kaznenih djela, a posebno važnost rada Službe za poslove sa strancima koja je zadužena za evidentiranje stranih državljana koji borave u BiH, kao i njihovu deportaciju, ukoliko se radi o osobama koje protuzakonito borave u Bosni i Hercegovini.

 

Partnerska suradnja Tužiteljstva BiH i Službe za poslove sa strancima BiH nastavit će se i u narednom razdoblju.

 

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba