Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ФИЗИЧКОГ И ПРАВНОГ ЛИЦА ЗА ПОРЕСКУ УТАЈУ У ИЗНОСУ ОД ОКО МИЛИОН КМ

02.11.2023. 12:16

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:    

 

 

  ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ФИЗИЧКОГ И ПРАВНОГ ЛИЦА ЗА ПОРЕСКУ УТАЈУ У ИЗНОСУ ОД ОКО МИЛИОН КМ

- ПЕТРИЋ ДРАГАНА, рођеног 1961. године у Сарајеву, држављанина БиХ и Републике Хрватске и

- правног лица „ЛИМПРОДУКТ“ д.о.о. Крешево.

 

Оптужени се терете да су, у временском периоду од 01.01.2016. до 31.05.2018. године, Драган Петрић, у својству директора и лица овлаштеног за заступање правног лица „ЛИМПРОДУКТ“ д.о.о. Крешево, с циљем избјегавања плаћања давања прописаних пореским законодавством БиХ, у сврху остваривања противправне имовинске користи, није обрачунао нити евидентирао у пословним књигама остварени промет у износу од од 5.840.267,10 КМ, нити приказао припадајући излазни ПДВ у износу од 992.845 КМ, за који износ је оштетио буџет БиХ.

 

Правно лице „ЛИМПРОДУКТ“ д.о.о. Крешево се терети да је, као правно лице, располагало противправно оствареном имовинском користи у свом редовном пословању.

 

Оптужени се терете да су починили - Драган Петрић  кривично дјело порезне утаје или преваре из члана 210. став 4. у вези става 1. КЗ-а БиХ, а правно лице „ЛИМПРОДУКТ“ д.о.о. Крешево кривично дјело порезне утаје или преваре из члана 210. став 4. у вези става 1. Кривичног закона БиХ, у вези са чланом 124. тачка ц) истог Закона.

 

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

Редигована оптужница


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba