Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZBOG NEOVLAŠTENOG MEĐUNARODNOG PROMETA OPOJNE DROGE

31.10.2023. 13:17

Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Željka Stekića, rođenog 1969. godine u opštini Šabac, Republika Srbija, državljanina Republike Srbije, nalazi se u pritvoru.

 

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZBOG NEOVLAŠTENOG MEĐUNARODNOG PROMETA OPOJNE DROGE

Optuženi se tereti da je, 1. septembra ove godine, radi sticanja protivpravne imovinske koristi, neovlašteno izvršio međunarodni prenos opojne droge „kokain“ u količini od oko pola kilograma (500,606) grama sa područja R Srbije na područje Bosne i Hercegovine.

 

Navedenu opojnu drogu, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu dostiže iznos od više desetina hiljada KM, zapakovanu u pvc vreće optuženi je sakrio u pretincu ispod suvozačevog sjedišta automobila kojim je upravljao, a pronađena opojna droga je nakon izvršenog pretresa oduzeta od strane pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

 

Optuženi se tereti da je vršio neovlaštenu međunarodnu prodaju i prenos supstanci ili preparata koji su propisom proglašeni opojnim drogama, čime je počinio krivično djelo neovlašten promet opojnim drogama iz člana 195. stav 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

 

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

 

Redigovana optužnica


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba