Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZBOG NAPADA NA OVLAŠTENO SLUŽBENO LICE – POLICAJCA DIREKCIJE ZA KOORDINACIJU POLICIJSKIH TIJELA BiH

26.10.2023. 13:00

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv:      

 

 

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZBOG NAPADA NA OVLAŠTENO SLUŽBENO LICE – POLICAJCA DIREKCIJE ZA KOORDINACIJU POLICIJSKIH TIJELA BiH

-    Jaceka Andrzeya Zawitowskog,  rođenog 1985. godine u Poljskoj, državljanina Poljske, privremeno boravio u Migrantskom centru Ušivak, Hadžići, nalazi se u pritvoru. 

 

Optuženi se, prema navodima iz optužnice, tereti da je, 05.09. ove godine, nakon što je u alkoholiziranom stanju došao u Migrantski centar Ušivak u općini Hadžići koji osiguravaju policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH, prvo verbalno, a potom i fizički nasrnuo i napao policijskog službenika koji vršio kontrolu ulaska u objekat, nakon čega je savladan i lišen slobode.

Optuženi se tereti da je napao službeno lice u institucijama Bosne i Hercegovine u vršenju poslova sigurnosti Bosne i Hercegovine, čime je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinioca krivičnih djela iz člana 241b. stav 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba